HomeSanatate

41,7 milioane de lei pentru spital

Acesta este bugetul negociat pentru acest an al spitalului.

 

Spitalul Municipal de Urgență Roman are șanse să obțină, pentru acest an, un buget mult mai mare față de anul trecut. Marți a avut loc încă o serie de negocieri între conducerea instituției și Casa de Asigurări de Sănătate Neamț, negocieri în urma cărora s-a stabilit un buget de principiu, care nu va fi cu mult diferit față de cel final.

 

Vestea bună este că spitalul va primi mai mulți bani, iar numărul de internări va fi mai mare. Astfel, anul acesta vor fi finanțate 651 de paturi, la care se adugă încă 15 pe partea de recuperare medicală. La capitolul internări de zi, în urma negocierilor, s-au obținut aproape 10.000 de internări de zi. În ceea ce privește internările obișnuite, numărul lor a crescut la 2.063 pe lună, o creștere semnificativă față de anul trecut, cînd numărul negociat a fost puțin sub 1.700.

 

„Suma totală pentru care ne-am înțeles a fost de 41.746.296 de lei, dar probabil că ea va mai scădea puțin la final. În cîteva zile va urma semnarea contractului, dar, spre deosebire de anul trecut, cînd bugetul spitalului a fost cu puțin peste 33.000.000 de lei, anul acesta avem în plus în jur de 600.000 de lei pe lună”, a declarat medicul Mircea Coadă, managerul spitalului.

Comentarii

WORDPRESS: 0