Prima paginăSanatateNeamt

408.992 de lei pentru servicii stomatologice gratuite

Dimensiune text

Casa de Asigurări de Sănătate Neamţ va deconta, în ultimul trimestru al anului, 408.992 de lei, către 87 de cabinete stomatologice din judeţ, pentru a acorda servicii medicale gratuite.

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ a stabilit valoarea de contract pentru pentru trimestrul IV pentru serviciile medicale dentare gratuite. Cei 87 de furnizori aflaţi în relaţie contractuală în anul 2015 cu CAS Neamţ vor împărţi, în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie, suma de 408.992 de lei, respectiv 173.041 de lei în octombrie, 161.480 de lei în noiembrie şi numai 74.470 de lei în decembrie.

Dintre medicii stomatologi din Roman, 21 au încheiat un contract cu Casa de Asigurări pentru a putea oferi servicii gratuite către unii dintre pacienţii lor. Cei mai mulţi dintre aceştia, respectiv 12, au cabinetul pe strada Dumbrava Roşie, la numărul 35. Suma primită de fiecare din partea CAS Neamţ, pentru luna octombrie, variază între 1.319 lei şi 1.979 de lei, în timp ce, pentru luna decembrie, este de 851 de lei.

Pe principiul „primul venit, primul servit”, pacienţii care au nevoie de un tratament stomatologic la început de lună, atunci când se fac alocările de fonduri, au şanse mai mari să nu plătească serviciul medical dacă se încadrează în condiţiile impuse de CAS Neamţ. Cei care se adresează cabinetului stomatologic spre sfârşitul de lună, atunci când fondurile sunt terminate, se pot înscrie pe o listă de aşteptare şi pot reveni luna următoare sau, dacă nu pot aştepta până atunci, vor beneficia de servicii contra cost.

Conştienţi că sumele alocate pentru serviciile stomatologice din judeţ sunt foarte mici, reprezentanţii CAS Neamţ recomandă cabinetelor de medicină dentară să întocmească liste de prioritate.

Tratamentul stomatologic se acordă gratuit pentru copii, pentru beneficiarii legilor speciale, pentru veterani şi revoluţionari.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0