Prima paginăSocialEducatie

40 de ani de învăţământ liceal la „Danubiana”

Dimensiune text

La Colegiul Tehnic „Danubiana” au fost organizate festivităţi pentru a marca aniversarea a 63 de ani de învăţământ tehnic şi 40 de ani de când unitatea şcolară a primit statutul de liceu.

danubiana 01Colegiul Tehnic „Danubiana” a îmbrăcat marţi, 4 noiembrie, haine de sărbătoare, pentru a aniversa împlinirea a 63 de ani de învăţământ tehnic şi 40 de ani de când instituţia de învăţământ a primit rang de liceu. La eveniment au participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Dan Manoliu, primarul Romanului, Laurenţiu Dan Leoreanu, viceprimarul Romanului, Lucian Micu, inspectorul şcolar general adjunct Gabriela Banu, directori din şcolile generale şi liceele din oraş, foşti profesori şi elevi ai şcolii şi părinţi.

La intrarea în şcoală, oaspeţii au fost întâmpinaţi cu o expoziţie deosebită cu produse realizate de elevii care se pregătesc în şcoală în diverse domenii de specialitate, expoziţii care au încântat ochiul şi sufletul: „Eco Art”, o expoziţie de aranjamente florale şi produse realizate de elevii de la clasele de protecţia mediului, „Fantezii din aluat”, o expoziţie de împletituri realizată de elevii de la cercul „Arta patiseriei”, „Festival dulce de toamnă”, expoziţie de dulciuri şi fructe sculptate, „Petale de suflet la ceas aniversar”, în care sunt reunite fotografii şi mesaje ale foştilor elevi, şi „Graţie mâinilor dibace”, o expoziţie de produse realizate de elevii de la clasele de industrie textilă.

 

Oaspeţii au fost invitaţi, apoi, să facă un tur al atelierelor în care elevii îşi desăvârşesc pregătirea profesională şi să participe la activităţi demonstrative în bazele de pregătire practică. Vizitarea atelierelor a început cu o parte dulce, în atelierul de patiserie fiind prezentată o expoziţie „cu degustare” a preparatelor pe care elevii învaţă să le pregătească în orele de practică. A urmat, apoi, atelierul de tehnica servirii, unde elevii au prezentat produse tradiţionale româneşti. Vizitarea şcolii s-a încheiat în atelierul de textile, unde elevii au prezentat o paradă a modei cu ţinute deosebite, realizate din materiale reciclabile.

„Omagiu celor care au contribuit la întemeierea acestei instituţii de învăţământ”

danubiana 02„Respectând tradiţia, în fiecare an, la început de noiembrie, Colegiul Tehnic «Danubiana» îmbracă haine de sărbătoare. Liceul nostru împlineşte astăzi 40 de ani. 40 de ani în care liceul nostru a crescut frumos. Mărturie stau rezultatele obţinute la concursuri şi olimpiade şcolare, numărul mare de proiecte europene în care şcoala noastră este implicată, realizările colegilor noştri şi cuvintele de laudă ale celor care ne trec pragul şi, nu în ultimul rând,  baza materială modernă de care beneficiem. Timpul supune toate realizările şi eforturile la proba decisivă a durabilităţii, căci un lucru de calitate nu poate fi efemer, accidental sau datorat întâmplării, ci, dimpotrivă, înseamnă implicare, pasiune, efort şi dăruire. Ne propunem, astăzi, la aniversarea a 40 ani de existenţă a Colegiului Tehnic «Danubiana» Roman, să aducem un omagiu celor care au contribuit la întemeierea acestei instituţii de învăţământ şi care, de-a lungul anilor, au creat aici un edificiu de cultură, educaţie şi spiritualitate, oferind şansa generaţiilor actuale şi viitoare de a menţine şi perpetua ceea ce este valoros”, a spus, în deschiderea festivităţii, directorul Colegiului Tehnic „Danubiana”, profesorul Leonard Vacaru.

Citește și:   „Culorile iubirii”, expoziție semnată de Cristian Bădilă și Maria Magdalena Dumitrache, la Muzeul de Artă din Roman

„Sunt bucuros să mă aflu astăzi, aici, într-un liceu care reprezintă o adevărată pepinieră pentru formarea tinerei generaţii. Vă felicit că aţi reuşit să ajungeţi până aici şi vă doresc să mergeţi în continuare pe drumul spre succes”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dan Manoliu.

„Colegiul Tehnic «Danubiana» ocupă un loc special printre liceele romaşcane, prin specializările unice pe care le oferă. Rezultatele obţinute sunt meritorii, cu atât mai mult cu cât nu aţi beneficiat întotdeauna de elevii pe care vi i-aţi fi dorit. Vă urez să rămâneţi în continuare pe traiectoria spre succes, colegilor – răbdare şi putere de muncă, iar părinţilor le doresc sănătate, pentru a fi alături de copii”, a spus primarul Laurenţiu Leoreanu.

danubiana 03„Sunt emoţionată să revin, astăzi, în şcoala în care mi-am petrecut 18 ani frumoşi, pentru că au fost anii tinereţii mele, anii în care m-am format profesional, anii în care am legat prietenii solide. Mă bucur să găsesc o şcoală frumoasă, cu rezultate pe măsura muncii dumneavoastră şi în care s-au dus la capăt proiecte care păreau irealizabile la început. Vă doresc să realizaţi în continuare lucruri frumoase, pentru ca elevii de liceu să spună cu mândrie, peste ani, «Am fost şi eu elev acolo»”, a spus inspectorul şcolar general adjunct Gabriela Banu, fost profesor la Colegiul Tehnic „Danubiana”.

Printre cei care au mai vorbit în faţa invitaţilor s-a numărat şi preotul Alois Moraru, fost elev al şcolii, care a remarcat că, indiferent de drumul pe care îl urmezi în viaţă, niciodată nu uiţi lucrurile pe care le-ai învăţat la tinereţe, şi profesoara Steluţa Crăciun, care a predat toată viaţa în Colegiul Tehnic „Danubiana” şi care a vorbit în numele colegilor pensionari: „Dacă am reuşit să ne aducem contribuţia cât de puţin la formarea elevilor, la ridicarea şcolii, înseamnă că am trăit cu folos şi pentru noi, şi pentru ceilalţi şi că suntem oameni împliniţi”, a spus profesoara Steluţa Crăciun.

Dascălilor pensionari le-a fost dedicat un moment special. Toţi au primit diplome de excelenţă, pentru activitatea desfăşurată la „Danubiana”. Festivitatea s-a încheiat cu un moment artistic, susţinut de câţiva dintre cei mai talentaţi elevi ai şcolii.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0