37 de șoferi au rămas fără permis, în acest weekend

HomeActualitate

37 de șoferi au rămas fără permis, în acest weekend

În perioada 18 – 20 noiembrie, poliţiştii rutieri nemțeni au desfăşurat, pe drumurile publice din județ, acţiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pentru respectarea limitei legale de viteză și pentru combaterea consumului de alcool sau a substanțelor interzise, informează IPJ Neamț. Acţiunile permanente au avut drept scop prevenirea producerii evenimentelor rutiere cauzate de nerespectarea legislației rutiere.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 237 de sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu valoare totală de aproximativ 130.000 lei. Dintre acestea, 136 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, patru conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice și 97 pentru alte abateri la regimul rutier. Pentru abaterile constatate polițiștii au reținut 37 permise de conducere. Totodată, pe timpul desfășurării acțiunilor au fost constatate și patru infracțiuni la regimul rutier.

„Polițiștii vor continua astfel de activități pentru responsabilizarea conducătorilor auto și informarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și reducerea numărului de evenimente rutiere”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

Duminică, 20 noiembrie, în jurul orei 18.10, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au depistat, pe bulevardul Roman Mușat, un bărbat de 40 de ani, din Roman, în timp ce conducea un autoturism folosind telefonul mobil, fără a utiliza un dispozitiv tip „mâini libere”. Totodată, în urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat din luna august a anului în curs. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0