30,99%, promovabilitatea în Neamț la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, după contestații

HomeSocial

30,99%, promovabilitatea în Neamț la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, după contestații

 

Ministerul Educației a afișat miercuri, 6 septembrie, rezultatele finale la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, după contestații.

În județul Neamț, promovabilitatea acestei sesiuni a fost, după contestații, de 30,99%, după ce, la afișarea primelor rezultate, a fost de 28,19%. După contestații, numărul absolvenților din Neamț care au reușit să obțină medie de trecere a crescut la 199, de la 181. În această a doua sesiune, 831 de absolvenți au fost înscriși pentru examen în județul Neamț, 642 venind la probele de examinare. Dintre aceștia, unul a fost eliminat.

Și cea mai mare medie din Neamț din această sesiune a crescut după contestații, de la 9,10, cea obținută de o elevă a Colegiului Național „Roman-Vodă”, la 9,16, a unei eleve de la Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț. La nivel național, cea mai mare medie obținută în această sesiune, după contestații, a fost 9,85.

La nivel național, rezultatele finale înregistrate în sesiunea august-septembrie a examenului național de Bacalaureat, după soluționarea contestațiilor, indică o rată de promovare de 28,3%, față de 26%, înainte de contestații.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0