30 de zile de arest preventiv pentru tinerii bănuiți de furt de materiale de construcții

HomeActualitate

30 de zile de arest preventiv pentru tinerii bănuiți de furt de materiale de construcții

UPDATE, 5 august: În dosarul penal instrumentat de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman privind furtul mai multor materiale de construcții comis de către cei doi tineri, față de care instanța de judecată a dispus, la data de 29 iulie, arestarea preventivă pentru 30 de zile, a intervenit împăcarea părților, persoanele în cauză fiind puse în libertate – a informat IPJ Neamț.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ, 30 iulie: Miercuri, 29 iulie, doi tineri, de 18 și 20 de ani, din Roman și Bozieni, au fost prezentați de polițiști Judecătoriei Roman, care a admis măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Conform IPJ Neamț, la data de 28 iulie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au documentat activitatea infracțională a celor doi tineri, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat, unul dintre tineri fiind depistat în flagrant delict de polițiști în timp ce încerca să comercializeze bunurile provenite în urma săvârșirii infracțiunii.

„Din activitățile investigative desfășurate de polițiști a reieșit faptul că, în noaptea de 27 spre 28 iulie, cei doi ar fi pătruns fără drept în curtea unui imobil din Roman, ce aparține unui bărbat de 36 de ani, de unde ar fi sustras mai multe materiale de construcții, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.100 de lei”, precizează reprezentanții IPJ Neamț.

În baza probatoriului administrat, cei doi au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, după care, miercuri, Judecătoria Roman a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile pentru aceștia. „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman (…) şi, în consecinţă (…), dispune arestarea preventivă a inculpatului Acatrinei Adelin Marian, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat (…) (2 acte materiale) pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 29 iulie 2020 şi până la data de 27 august 2020. (…) Dispune arestarea preventivă a inculpatului Ifrim Doru Dumitru, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat (…) (2 acte materiale), pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 29 iulie 2020 şi până la data de 27 august 2020. Executorie (…). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare (…)”, se arată în încheierea dispusă de Judecătoria Roman.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0