HomeSocialEducatie

3.600 de locuri pentru admiterea din vară la „Cuza”

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” scoate la concursul de admitere, în anul 2015, 3.600 de locuri fără taxă pentru studii de licenţă şi 2.200 de locuri fără taxă la studii de master. Cele mai multe facultăţi iau în considerare la admitere media de la bacalaureat. 

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi scoate la concursul de admitere, în anul 2015, 3.600 de locuri fără taxă pentru studii de licenţă şi 2.200 de locuri fără taxă la studii de master. Oferta academică de licenţă este una foarte bogată, cuprinzând 83 de specializări pentru învăţământ de zi şi învăţământ la distanţă, la cele 15 facultăţi ale sale. La studii de master, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” oferă 11 noi programe de studiu, ce reflectă realităţile curente ale tendinţelor societăţii şi ale pieţei muncii. Pentru admiterea la licenţă, toate cele 15 facultăţi vor lua în considerare notele obţinute la examenul de Bacalaureat – fie media generală, fie media anumitor probe -, dar unele dintre acestea au şi probe suplimentare.

Astfel, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, candidaţii vor susţine probe sportive, respectiv un test la Biologia de clasa a XI-a, pentru specializarea de Kinetoterapie. La Facultatea de Informatică se va trece peste o probă la alegere, de matematică sau informatică, în timp ce la Facultatea de Drept candidaţii vor susţine un test de limba română, ce va conta în proporţie de 50%. Pentru specializările de Pedagogie în învăţământul primar şi universitar şi pentru Teologie ortodoxă pastorală, respectiv Teologie catolică pastorală, candidaţii vor susţine probe vocaţionale.

Ca şi în anul precedent, candidaţii se vor putea înscrie atât la sediul Universităţii, cât şi online, iar olimpicii sunt admişi pe locuri de la buget fără concurs de admitere. Numărul de locuri la buget propus pentru studii de licenţă este următorul: Facultatea de Biologie – 220 de locuri, Facultatea de Chimie – 120 de locuri, Facultatea de Drept – 200 de locuri, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor – 850 de locuri, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – 75 de locuri, Facultatea de Filosofie şi Știinţe Social-Politice – 310 de locuri, Facultatea de Fizică – 100 de locuri, Facultatea de Geografie şi Geologie – 280 de locuri, Facultatea de Informatică – 285 de locuri, Facultatea de Istorie – 100 de locuri, Facultatea de Litere – 410 de locuri, Facultatea de Matematică – 120 de locuri, Facultatea de Psihologie şi Știinţe ale Educaţiei – 350 de locuri, Facultatea de Teologie Ortodoxă – 140 de locuri, Facultatea de Teologie Romano-Catolică – 40 de locuri.

Pe site-ul admitere.uaic.ro urmează să fie postate informaţii complete legate de înscriere şi examenul de admitere.

Comentarii

WORDPRESS: 0