Prima paginăSocial

3.121 de înscrieri la clasa pregătitoare, în Neamț

3.121 de înscrieri la clasa pregătitoare, în Neamț

Dimensiune text

 

După a doua săptămână (6 – 10 martie) din prima etapă rezervată înscrierii în învățământul primar pentru anul şcolar 2017 – 2018, în județul Neamț au fost depuse 3.121 de cereri. Dintre acestea, 2.600 vizează copiii cu vârsta de 6 ani împliniţi înainte de data de 1 septembrie 2017, iar 521 de cereri au fost pentru copiii care vor împlini 6 ani începând cu data de 1 septembrie 2017. În prima săptămână, 27 februarie – 3 martie, în județul Neamț se primiseră 1.797 de cereri de înscriere.

Termenul-limită până la care părinții sau tutorii legali își pot înscrie copiii în prima etapă este vineri, 16 martie, inclusiv. Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învățământ în care părintele doreşte înscrierea copilului. Părintele poate solicita, prin bifarea în cererea-tip de înscriere, ca locul la şcoala de circumscripţie să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învăţământ pentru care părintele a făcut opţiunea, din lipsă de locuri libere. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 8:00 – 18:00 (luni-vineri), respectiv 9:00 – 13.00 (sâmbătă).

În zilele de 22 și 23 martie vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, candidaţii înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. Dacă, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinşi în nicio unitate de învăţământ, părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă.

„A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 -30 martie, urmând ca rezultatele finale să fie afișate în data de 6 aprilie. Între 7 și 13 aprilie, inspectoratele şcolare județene vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere”, informează Ministerul Educației Naționale.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0