Prima paginăReligie

3.000 de tineri s-au întâlnit la Pildești

Dimensiune text

Sâmbătă, 4 mai, tinerii din întreaga Dieceză de Iași s-au întâlnit în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Pildești, pentru a sărbători cea de-a 21-a Zi a Tineretului din Dieceza de Iași.

 

 

Au participat peste 3.100 de tineri, din 111 parohii ale diecezei, însoțiți de preoții parohi sau vicari. Tema propusă tinerilor spre meditare a fost „Mergeți și faceți ucenici din toate națiunile”. Celebrarea a fost prezidată de PS Petru Gherghel (foto dreapta), alături fiind PS Anton Coșa, episcop de Chișinău.

Pildesti Ziua Tineretului PS Petru Gherghel 08052Activitățile au debutat cu un moment de înviorare, pregătit de tinerii din Pașcani. După rugăciunea de dimineață, tinerii au participat la cateheze pe tema întâlnirii. Au urmat procesiunea și liturghia solemnă.

În mijlocul tinerilor au sosit PS Petru Gherghel și PS Anton Coșa, care au fost însoțiți de preotul Ioan Jicmon, paroh de Pildești, preoții Gabriel Ciobanu și Emanuel Pîrțac, părinții vicarii din Pildești, preotul Felix Roca, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor din Dieceza de Iași, precum și de peste 120 de preoți din parohiile participante.

Pildesti Ziua Tineretului 08053A doua parte a evenimentului organizat la Pildești a fost reprezentată de Festivalul Tinerilor, care a înglobat peste zece momente artistice, de cântec și dans, și unde tinerii din Dieceza de Iași și-au putut manifesta talentele actoricești. Muzica bună, zâmbetele și dansul popular au fost o adevărată dovadă a reușitei Zilei Tineretului de la Pildești.
La festival, alături de tineri și preoți a fost prezent și Adrian Diaconu, primarul comunei Cordun. Câteva cuvinte au fost împărtășite de PS Anton Coșa, care s-a arătat încântat de această zi și care a împărtășit dorința de a reveni, la următoarea întâlnire diecezană, cu un grup de tineri din Republica Moldova.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0