Prima paginăSocialEducatie

28,7% dintre candidaţi au promovat bacalaureatul de toamnă

Dimensiune text

Rezultatele obţinute în Neamţ se înscriu în media promovabilităţii pe ţară.

Doar 289 dintre cei 1.191 dintre candidaţii înscrişi la examenul de bacalaureat au reuşit să treacă examenul maturităţii. Cei mai mulţi dintre promovaţii sesiunii de toamnă sunt elevi care au făcut liceul la zi (268 dintre ei), absolvenţi din promoţia curentă, în marea majoritate. Conform datelor sintetizate la nivelul inspectoratului şcolar, cei mai mulţi dintre reuşiţi au trecut examenul „la mustaţă”. 242 dintre elevi, 83,7%, au trecut examenul cu medii cuprinse între 6 şi 6,99, 38 dintre participanţi  au obţinut medii între 7 şi 7,99, 8 proaspăt bacalaureaţi au trecut examenul cu medii cuprinse între 8 şi 8,99, iar unul singur a avut o medie peste 9. Niciun candidat nu a avut media 10. Candidatul romaşcan cu cea mai mare medie a fost Ovidiu Costel Pântea, de la Colegiul Tehnic „Danubiana”, care a obţinut media 8,13.

„Rezultatele obţinute de candidaţii din Neamţ sunt aproape de ceea ce am prevăzut noi şi se înscriu în media naţională. Procentele arată că, în continuare, candidaţii nu conştientizează că trebuie să muncească pentru a promova examenul, nu doar să se prezinte”, a precizat inspectorul şcolar general Viorel Stan.

Pe licee, situaţia bacalaureatului de toamnă se prezintă în modul următor: Colegiul Naţional „Roman-Vodă” a avut cinci candidaţi înscrişi. Dintre aceştia, doi candidaţi au promovat examenul, doi au ratat, iar unul nu s-a prezentat la examen. La Colegiul Tehnic „Danubiana”, examenul a foast promovat doar de 17 dintre cei 84 de candidaţi înscrişi. 60 dintre candidaţi au picat examenul, iar 17 nu s-au prezentat. La Colegiul Tehnic „Miron Costin”, unde au fost înscrişi, de asemenea, mulţi candidaţi, 75, examenul a fost promovat doar de 19 dintre ei, iar 16 au ales să nu se mai prezinte la examen. La Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, din 55 de candidaţi înscrişi au promovat 25, şase dintre candidaţi neprezentându-se la examen. La Liceul cu Program Sportiv s-au înscris 43 de candidaţi, dintre care 14 au promovat examenul, iar Colegiul Tehnic „Petru Poni” a avut înscrişi 58 de candidaţi, dintre care au promovat examenul 14. Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani a avut opt candidaţi promovaţi din cei 33 înscrişi la examen. La Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” au promovat examenul nouă dintre cei 21 de înscrişi, la Liceul Teologic „Sfântul Francisc de Assisi” au fost patru promovaţi din 11 înscrişi, iar de la Liceul Tehnologic „La Salle”, examenul a fost promovat de doi dintre cei opt candidaţi. Niciunul dintre cei patru candidaţi înscrişi la Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” nu a trecut examenul: trei au fost respinşi, iar unul nu s-a mai prezentat la examen.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0