28 de persoane angajate pe loc și 175 selectate pentru încadrare, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

HomeEconomie

28 de persoane angajate pe loc și 175 selectate pentru încadrare, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

 

Vineri, 18 octombrie, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamț a organizat, la nivel județean, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Au participat 77 de agenți economici (33 la Piatra Neamț, 34 la Roman și zece la Tîrgu Neamț), care au oferit 874 locuri de muncă vacante. La Roman, întâlnirea dintre angajatori și potențialii angajați a avut loc, de la ora 9, la fosta cantină a Liceului Tehnologic „Vasile Sav”, de pe bulevardul Republicii.

Principalele ramuri de activitate în care au fost oferite locurile de muncă sunt: fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, servicii (în meserii ca vânzător, ospătar, barman, patiser, bucătar, șofer), asigurări, construcții și industria mobilei sau industria fabricării lacurilor și vopselelor.

„Cele mai multe locuri de muncă au fost oferite în municipiul Piatra Neamț (422), următorul fiind municipiul Roman (318) și orașul Tîrgu Neamț (134). Au participat 494 de persoane, 242 la Piatra Neamț, 185 la Roman și 67 la Tîrgu Neamț, din care absolvenți 307. Ca urmare a acestei acțiuni, 28 de persoane au fost angajate pe loc, iar 175 au fost selectate în vederea încadrării”, a afirmat Daniel Chirilă, directorul executiv al AJOFM Neamț.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0