Prima paginăRoman

2,6 milioane de lei pentru reabilitarea „Casei Celibidache”

Dimensiune text

În ședința de joi a Consiliului Local vor fi supuși aprobării indicatorii tehnico-economici pentru investiția privind consolidarea, reabilitarea și modernizarea „Casei Celibidache” (foto).

 

Conform proiectului realizat de societatea Provex SRL Bacău, valoarea lucrărilor ce trebuie realizate la fostul sediu al Școlii de Muzică se ridică la 2,58 milioane de lei (peste 580.000 de euro). Investiția ar urma să fie realizată în decursul a doi ani – 1,61 milioane de lei în primul an, respectiv 968.000 de lei, în cel de-al doilea an.

Consolidată, renovată și modernizată, clădirea va putea găzdui o școală nouă de muzică. Conform expertizei, sînt necesare consolidarea infrastructurii prin diafragmare cu beton armat, refacerea frontoanelor, executarea unor centuri la partea superioară a zidurilor și pe zona cornișei exterioare, consolidarea clădirii, cămășuirea pereților exteriori, restaurarea fațadei și refuncționalizarea clădirii, echiparea cu centrală termică, sistem de climatizare, echipamente electrice, iluminat decorativ, dar și refacerea trotuarelor, spațiilor verzi și a aleilor din curtea interioară.

Sumele necesare realizării investiției vor fi asigurate din bugetul local, administrația locală contînd și pe sprijinul financiar al Consiliului Județean și al Ministerului Culturii. Casa Celibidache a fost achiziționată de administrația locală de la moștenitorii compozitorului Sergiu Celibidache, efortul financiar fiind de peste 150.000 de euro.

COMENTARII

WORDPRESS: 0