Prima paginăEconomie

25 mai, termenul limită pentru depunerea declaraţiei unice

25 mai, termenul limită pentru depunerea declaraţiei unice

Dimensiune text

Declarația unică se completează şi se depune, până la data de 25 mai, de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal, informează Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Neamț.

Pentru a veni în ajutorul persoanelor fizice care au obligația depunerii, în anul 2021, a declarației unice, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pune la dispoziție mai multe modele pentru completarea acesteia, respectiv în cazul:
– persoanelor care obțin venituri din activități independente impuse în sistem real;
– persoanelor care obțin venituri din activități independente impuse la norma de venit;
– persoanelor care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor (contracte de închiriere în lei și valută);
– persoanelor care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor (contract de închiriere în lei);
– persoanelor fără venituri care optează pentru plata contribuției la sănătate.

Fiecare model de completare poate fi descărcat gratuit de pe portalul ANAF din Secțiunea asistenţă pentru contribuabili, Subsecțiunea Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative/Modele de completare a declarației unice. Acestea conțin indicații vizuale pentru completarea secțiunilor declarației unice în funcție de venitul obținut.

Citește și:   275 de locuri de muncă pentru romașcani. Ce agenți economici fac angajări în zona Roman

Pentru completarea şi depunerea declarației unice, contribuabilii pot solicita sprijin organelor fiscale astfel:
apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call-center, la numărul de telefon 031.403.91.60;
prin e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe portal https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în serviciul Spatjul Privat Virtual.

AJFP Neamț recomandă depunerea declaraţiei unice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:
– prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual”, disponibil pe site-ul www.anaf.ro;
– prin intermediul serviciului „Depunere declarații”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro pe baza certificatului digital calificat.

Declaraţia unică se poate depune şi în format pe hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire.

ANAF a creat pe portalul instituțional o rubrică în care se regăsesc toate informațiile detaliate despre declarația unică (Ghid de completare, Formularul 212 pentru descărcare, baza legală etc.), aceasta putând fi accesată la acest link https://static.anaf.ro/static/10/SPV/info_spv.htm.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0