Prima paginăEducatie

240.000 de euro pentru zece școli din Neamț

Dimensiune text

Județul Neamț se află pe locul II în țară în ceea ce privește numărul de proiecte Comenius aprobate spre implementare începînd de la 1 septembrie 2012.

 

Școlile nemțene au cîștigat zece proiecte, situînd județul Neamț după județele  Iași și Brăila, cu 16, respectiv 12 proiecte cîștigate.
Mă bucur foarte mult să remarc prezența unor școli noi care se află acum la primul proiect și, de asemenea, prezența unor școli din mediul rural pe lista cîștigătorilor. Județul Neamț a depus foarte multe proiecte, iar printre cele care nu au fost declarate cîștigătoare sînt și proiecte care au întrunit la evaluare punctaje mari. În România se depun, cel puțin pe proiecte Comenius, în jur de 1.000 de proiecte la fiecare sesiune. Faptul că la noi au fost zece cîștigătoare și alte două proiecte cu statut de rezervă denotă interesul și deschiderea oamenilor pentru acest gen de activități„, a spus inspectorul școlar pentru proiecte și programe comunitare Maria Ghiniță.

Pe lista cîștigătorilor se află Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra Neamț, școala nr. 1 Bicaz, Colegiul Național „ștefan cel Mare” din Tîrgu Neamț, școala „Elena Cuza” din Piatra Neamț, școala Girov, Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț – cu două proiecte, Grup școlar Bicaz, școala „I. I . Mironescu” din Tazlău și Colegiul Tehnic „Danubiana” din Roman, cu proiectul „Kaleidoscope – An European Cuisine Adventure”.

Fiecare proiect beneficiază de o finanțare de 24.000 de euro. școlile care derulează astfel de proiecte Comenius au posibilitatea de a trimite copii în țările partenere pe durata unui an de studiu.
Cererile se pot depune în luna decembrie. Se încheie parteneriate între unitățile de învățămînt, reprezentanții acestora luîndu-și responsabilitatea de a asigura toate condițiile de studiu și de trai pentru copiii implicați„, a spus inspectorul școlar Maria Ghiniță.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0