Prima paginăSocialEducatie

Rezultate sub aşteptări la bacalaureatul de toamnă

Dimensiune text

Promovabilitatea în Neamţ a fost de 22,31%

Doar 379 dintre cei 2012 candidaţi înscrişi la sesiunea de toamnă au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat. În procente, aceştia reprezintă 22,31% dintre candidaţi. Procentul de promovabilitate este mai mic decât cel obţinut la ediţia din toamnă a examenului din 2012 şi mai mic decât cel scontat de oficialii Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ, care sperau ca experienţa bacalaureatelor anterioare să-i fi mobilizat pe candidaţi. Cei mai mulţi dintre candidaţi au promovat examenul la limită, cu medii cuprinse între 6 şi 7 (312 candidaţi). 60 dintre candidaţi au avut medii cuprinse între 7 şi 8 şi doar şapte dintre ei au avut medii între 8 şi 9. Din examen au fost eliminaţi nouă candidaţi, iar 313 (15,56%) nu s-au prezentat la examen.

„Mă aşteptam ca mai mulţi candidaţi să promoveze cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Am sperat ca ei să conştientizeze că bacalaureatul este un examen serios şi să fi valorificat aşa cum trebuie, pentru pregătirea în vederea examenului, perioada scursă între cele două sesiuni de examen”, a spus inspectorul şcolar general Viorel Stan.

Comparativ cu rezultatele obţinute în alte judeţe, candidaţii nemţeni se înscriu în media pe ţară.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • nu stiu de ce va pare ceva anormal ,,,,la ce v-ati fi asteptat, ca elevii sa ia bacul ,toti cu note de zece,acesta este nnivelul real al pregatirii lor in cel 4 ani de liceu,elevi mediocrii, slabi ,doar cu unele exceptii, cei cu note intre 7-8,9,care au invatat constant si doar dintr-o ne sansa nu au luat bacul in vara,,,luandu-l acum,restul sunt,,varza,,,,,dragilor a trecut timpul anilor dupa 2000 ,cand profesorii primeau,,plicurile,,iar elevii subiectele rezolvate,,,,sau li se permiteau sa copie,,,ajungandu-se ca aproape toti candidatii la bac sa termine cu nota zece sau 9,98,9,80 etc .chiar si cei care in cursul anilor terminau, anul, cu media generala de 5 sau 6, sau era corigenti,pot spune,,abonati ,,la corigente an de an,,,,acum lucrurile au intrat in sfarsit in normal inveti treci bacul,nu,,,,nu treci.,,,si apoi,liceul,bacul nu este obligatoriu,la fel si facultatea,pot invata o meserie si fara bac si pot sa-si castige existenta foarte bine.