Prima paginăActualitate

21 de vitezomani și-au pierdut permisul, în acest weekend

21 de vitezomani și-au pierdut permisul, în acest weekend

Dimensiune text

 

La începutul săptămânii trecute, polițiștii rutieri din cadrul IPJ Neamț s-au axat pe constatarea și prevenirea abaterilor în rândul pietonilor și în ceea ce privește acordarea de prioritate acestora, dar și vehiculelor, în timp spre sfârșitul săptămânii polițiștii au combătut excesul de viteză. Totodată, bicicliștii au fost o categorie de participanți la trafic, vizată de acțiunile rutiere de săptămâna trecută, 38 fiind sancționați cu amendă pentru abaterile săvârșite și 49 fiind avertizați în primă fază.

În acest weekend, polițiștii rutieri au fost prezenți în trafic cu autospecialele de poliție, constatând 200 de situații de încălcarea a normelor privind regimul legal de viteză. Cele mai multe astfel de abateri, în număr de 78, au fost de depășirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise pe tronsonul respectiv de drum, urmată de 61 de abateri privind depășirea cu 31-40 km/h a vitezei maxime admise. Polițiștii rutieri au reținut 21 de permise de conducere pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise. Conducătorii auto au fost sancționați contravențional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei și le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile.

„Reamintim faptul că acțiunile desfășurate în perioada 18-24.09.2017, pe linie rutieră, au vizat principalele cauze generatoare de accidente de circulație înregistrate la nivelul județului Neamț, prima cauză rămânând viteza excesivă/neadaptată, iar cea de-a doua abaterile bicicliștilor. În primele șase luni ale anului 2017, din totalul de 128 de accidente grave, viteza excesivă sau neadaptată a generat 23 de accidente soldate cu 4 persoane decedate și 23 rănite grav, iar pe fondul abaterilor săvârșite de bicicliști s-au înregistrat 16 accidente soldate cu 2 persoane decedate și 14 rănite grav”, informează IPJ Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0