Prima paginăRomanSanatate

2015, un an plin de realizări pentru Spitalul Roman

Dimensiune text

Anul 2015 a fost unul extrem de important pentru Spitalul Roman, în primul rând datorită faptului că s-a obţinut acreditarea spitalului, dar şi pentru că s-au făcut numeroase investiţii în reparaţii şi modernizări.

La final de an, managerul interimar al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, medicul ortoped Maria Andrici, a făcut o prezentare a realizărilor spitalului din anul în curs, chiar dacă unele s-au făcut sub semnătura altor manageri interimari.

Înainte de a face o trecere în revistă a principalelor obiective îndeplinite în anul 2015, managerul Maria Andrici a precizat: „Obiectivul general a fost şi rămâne acordarea unor servicii medicale de calitate, care să situeze spitalul nostru în rândul unităţilor medicale spitaliceşti de top din regiunea Moldova”.

Pe parcursul acestui an, s-au făcut o serie de reparaţii şi investiţii în infrastructura spitalului, cum ar fi modernizarea şi igienizarea secţiilor Obstetrică-Ginecologie, Oncologie, Medicină Internă, Pneumologie şi Radiologie, schimbarea locaţiei şi modernizarea secţiei Psihiatrie, precum şi continuarea lucrărilor de reabilitare termoenergetică la spitalul nou.

Pe lângă aceste lucrări, secţiile au fost modernizate şi dotate cu aparatură nouă. S-au achiziţionat diferite aparate, cum ar fi două aparate EKG mobil, holtere pentru tensiune, un aparat Roentgen mobil, un incubator închis pentru nou-născuţi pentru evacuare la incendiu, două ecografe, un aparat multifuncţional pentru ortopedie, dar şi o maşină de spălat rufe sau un autoturism. Cu ajutorul Consiliului Judeţean Neamţ, spitalul va achiziţiona un aparat de radiologie Roentgen, cu grafie şi scopie, complet digital.

O dorinţă mai veche, pentru îndeplinirea căreia au lucrat ultimii trei manageri ai spitalului, s-a împlinit anul acesta, şi anume s-a obţinut acreditarea spitalului, cu nivel maxim de acreditare. Obţinerea acreditării a fost un proces îndelungat, costisitor, însă fără această acreditare spitalul nu ar mai fi putut încheia contract de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate.

„În acest an, pe lângă lucrările curente, şi activitatea medicală s-a încadrat în indicatorii asumaţi. În primele 11 luni ale anului au fost externaţi 21.191 de pacienţi, cu o durată medie de spitalizare de 7,27 zile şi o rată de ocupare a paturilor de 70,38%”, a precizat medicul Maria Andrici.

În anul 2015, conducerea spitalului a făcut eforturi şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere şi de lucru ale spitalului. S-au achiziţionat echipamente de lucru, s-a înlocuit cazarmamentul, prin achiziţionarea de lenjerii, pilote, perne, saltele sau pijamale pentru pacienţi şi s-a îmbunătăţit şi diversificat meniul zilnic al pacienţilor. Anul acesta, numărul angajaţilor care lucrează în spital a crescut cu 37 de persoane în comparaţie cu anul trecut, iar în perioada următoare se va face o nouă serie de angajări.

„Între timp, suntem pe ultima sută de metri cu transferul farmaciei cu circuit închis a spitalului într-o nouă locaţie, unde s-au făcut lucrări de modernizare a infrastructurii şi schimbarea mobilierului uzat”, a mai spus managerul interimar al spitalului.

FOTO: Directorul de îngrijiri al spitalului, Elena Chirilă, directorul medical, Oana Onu, managerul interimar, Maria Andrici, şi directorul financiar-contabil, Leonard Achiriloaei

COMENTARII

WORDPRESS: 0