Prima paginăSport

„2013 a fost cel mai bun an al meu”

Dimensiune text

Aceasta este declaraţia Ancuţăi Condurat, campioană naţională la lupte şi care vrea să se lanseze şi într-o carieră muzicală.

Ancuţa Condurat, sportivă legitimată la Clubul Atletic Roman şi care este de loc din comuna Ion Creangă, este campioană a României la lupte. Eleva antrenorului emerit Dumitru Artene a ocupat locul al doilea în clasamentul celor mai buni sportivi de la Clubul Atletic în anul 2013, conform ierarhiei stabilite pe baza grilelor de punctaj de la federaţiile române de sport, cele pe care s-a bazat Traian Macovei, directorul grupării sportive amintite.

Înainte de festivitatea de premiere de la club, de la sfârşitul anului trecut, Ancuţa nu ştia pe ce loc va fi plasată între colegii săi, dar nu-şi ascundea dorinţa de a fi ea învingătoare în competiţia cu ceilalţi sportivi: „Având în vedere că am ocupat locul al şaselea la Campionatul European de lupte al cadeţilor, presupun că voi fi desemnată sportiva numărul unu de la club. Aştept cu nerăbdare să văd pe ce loc am ieşit”. Optimistă de felul ei şi deloc ranchiunoasă, Ancuţa n-a strâmbat din nas când a fost citată ca ocupantă a poziţiei a doua în ierarhia clubului. A fost devansată de Magdalena Caia, colega sa de la lupte, cea care a avut un punctaj superior, cumulat pe baza rezultatelor obţinute.

„Mi-am atins toate scopurile”

Imediat după festivitatea de premiere, Ancuţa s-a arătat foarte deschisă în a împărtăşi ce a însemnat 2013 pentru ea: „Am avut mari satisfacţii în acest an şi ţin să multumesc domnului antrenor Artene şi Mihaelei Obreja. Am trecut şi prin lucruri mai rele, legate de sportul pe care-l practic. Au fost momente în care era cât pe ce să cedez, dar am avut tăria să trec peste toate. Mi-am făcut datoria în 2013. Am avut multe concursuri şi multe meciuri care să-mi ajute la dezvoltarea abilităţilor şi la căpătarea experienţei. Mai am mult de muncit. Sper să fie mai bine în 2014. Îmi doresc să fac categoria la concursurile viitoare şi să-mi domin adversarele, indiferent de calibrul lor. Sper să iau medalii la două categorii”.

Voce şi talent înnăscut

Nu întâmplător, Ancuţa Condurat şi-a luat inima în dinţi şi a ţinut să colinde colegii săi de club, director, antrenori, sportivi. Curajul a fost mare, dar unul bazat pe cunoaştere a propriilor calităţi. Fără niciun fel de trac, Ancuţa şi sora sa Ionela au colindat frumos, aşa cum se cuvine în preajma Crăciunului.

„Am talent şi la cântat şi sper să am succes şi în acest domeniu. De o bucată de vreme, multă lume mă îndeamnă să particip la concursuri muzicale precum «Vocea României». Este greu de luat o decizie. Îţi este frică să nu te faci de râs. Gândul mă îndeamnă să-mi încerc şansa şi cred că nu am nimic de pierdut”, a spus Ancuţa Condurat, cu zâmbetul pe buze, dar şi cu o convingere mai mult decât dezarmantă.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • aaa 8 ani

    Bravo Ancuta ….