Prima paginăSanatate

200 de lei pe lună pentru o gură de oxigen

Dimensiune text

O forma cronică de leucemie l-a adus pe un bătrîn în situația de a respira doar cu ajutorul buteliilor de oxigen. Consumul lunar de oxigen îl costa 200 de lei, sumă decontată de Casa de Asigurări de Sănătate.

 

 

Pentru un bătrîn din comuna Ruginoasa, Spitalul Municipal de Urgență Roman a devenit, la propriu, plămîn. Întrucît nu poate respira fără aparat de oxigen, pacientul este nevoit să stea pe patul spitalului pentru că nu va mai putea respira singur niciodată. Pacientul a fost internat la începutul acestei săptămîni în secția Pneumologie din cadrul spitalului și este unul din cele mai grave cazuri din acest an.
Pacientul, în vîrstă de 75 de ani, a fost internat în secția noastră în această săptămînă. Înainte de a veni la noi, el a fost internat la Iași, deoarece suferea de leucemie cronică. Pe fondul acestei boli, el a suferit o pleurezie bilaterală, adică, așa cum se spune în popor, „a făcut apă” la ambii plămîni. Medicii de acolo au reușit să-l trateze, timp în care a slăbit enorm de mult. Din păcate, pacientul nu va mai putea respira niciodată singur, astfel că are nevoie de un aparat cu oxigen. Pentru că la Iași nu s-a găsit o ambulanță dotată cu astfel de aparat disponibilă, bărbatul a stat în spital o săptămînă, după care a fost transferat la noi. Aici va mai rămîne o săptămînă, timp în care va beneficia de oxigen„, a precizat medicul pneumolog Gabriela Popovici, șeful secției Pneumologie.

Potrivit acesteia, după externare, pacientul va avea nevoie de un aparat special pentru respirat. Întrucît astfel de aparate sînt foarte scumpe, furnizorii le închiriază pacienților, iar prețul lunar al chiriei, de aproximativ 200 de lei, este decontat de către Casa de Asigurări de Sănătate Neamț.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Emi 9 ani

    Foarte scump aparat pentru noi romanii,in situatia asta s-a ajuns in tara!Dupa o viata de munca,pentru statul roman de c…!!!!!!!!