200 de kilograme de pește, confiscate de polițiști

HomeActualitate

200 de kilograme de pește, confiscate de polițiști

 

peste-680x365Polițiștii nemțeni continuă acțiunile pentru prevenirea și combaterea faptelor de braconaj piscicol. În primele nouă luni ale acestui an, au fost indisponibilizate 200 de kilograme de pește, 28 de plase mono-filament, 19 plase de pescuit din fir textil şi trei alte unelte de pescuit.

Astfel, polițiștii din cadrul structurilor de poliţie transporturi şi ordine publică, împreună cu reprezentanți ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi ai Gărzii Naţionale de Mediu, au desfășurat mai multe acțiuni și controale în domeniul piscicol, în urma abaterilor constatate aplicând 144 de sancțiuni contravenționale.

„În urma acțiunilor, polițiștii au constatat 33 de infracțiuni în domeniul pescuitului și acvaculturii, circa 87% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Ca moduri de operare se remarcă folosirea plaselor mono-filament, tip năpatcă, acest tip de plasă fiind interzis atât la deținere, cât și la folosire. Cele mai multe infracțiuni de braconaj piscicol au fost constatate pe râul Siret, Lacul de Acumulare Izvorul Muntelui, Lacul Vaduri și Cuiejdi. Ca măsuri complementare, au fost confiscate sau ridicate în vederea confiscării sau a stabilirii provenienței 200 de kilograme de pește, în valoare de circa 9.000 lei, 28 de plase tip mono-filament, 19 plase de pescuit din fir textil şi trei alte unelte de pescuit”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0