Prima paginăSocial

„171 de stejari pentru România”, sădiți de jandarmii nemțeni

„171 de stejari pentru România”, sădiți de jandarmii nemțeni

Dimensiune text

Pe 3 aprilie s-au împlinit 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Pentru că actualul context epidemiologic nu a permis jandarmilor nemțeni să fie gazde și să desfășoare, ca în anii precedenți, activități dedicate celor care vor să cunoască îndeaproape activitatea instituției, anul acesta ei au ales să marcheze altfel acest moment aniversar, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț.

Dacă zilele trecute jandarmii au răspuns nevoii acerbe de a veni în sprijinul celor a căror viață depinde de o picătură de sânge, de această dată ei și-au îndreptat atenția înspre mediul înconjurător, pentru conservarea și protejarea acestuia.

„Astfel, 171 de puieți de stejar au fost plantați de jandarmii nemțeni, pe o suprafață de teren care necesită împădurire, în apropierea localității Gârcina. Numărul nu a fost ales întâmplător pentru că semnifică 171 de ani de existență, iar stejarul este simbolul durabilității și al continuității, frunzele acestuia regăsindu-se sub formă de embleme pe uniforma militară.

Dacă în anii trecuți răspundeam prezent la activitățile de împădurire și ecologizare a zonelor de recreere din mijlocul naturii, anul acesta reprezentanții Direcției Silvice Neamț, respectiv Ocolului Silvic Gârcina au răspuns inițiativei noastre și ne-au asigurat materialul săditor, logistica și asistența tehnică.

Campania «171 de stejari pentru România» s-a lansat la începutul acestei luni, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, și ne propunem ca în fiecare an, în luna aprilie, să împădurim România cu atâția stejari câți ani numără instituția noastră”, au mai precizat reprezentanții Jandarmeriei Neamț.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0