Prima paginăEducatie

17 elevi au primit „Trusoul şcolarului”

Dimensiune text

Acţiunea s-a bucurat de sprijinul material oferit de către cadrele didactice din cadrul Colegiului Tehnic „Petru Poni” din Roman. Activitatea face parte din proiectul „Fii voluntar în prima zi de şcoală!”, iniţiat de ISJ Neamţ. 

La Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman, anul şcolar a debutat cu o serie de activităţi educative şi de voluntariat. Sala de festivităţi a liceului a găzduit marţi, 15 septembrie, a doua zi de şcoală, o activitate în cadrul căreia 17 elevi au primit „Trusoul şcolarului”. Activitatea se înscrie în campania „Te ajutăm să vii la şcoală” şi face parte din proiectul „Fii voluntar în prima zi de şcoală!”, iniţiat de Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) Neamţ. La nivelul unităţii şcolare, activitatea s-a desfăşurat în perioada 1-15 septembrie şi a fost organizată de directorul liceului, profesor Mariana Gabriela Dascălu, directorul adjunct, profesor Mihaela Pîslaru, şi consilierul educativ, profesor Cătălina Corhăneanu.

Acţiunea s-a bucurat de sprijinul material oferit de către cadrele didactice din cadrul liceului, preot Mihăiţă Popovici, de la Parohia „Precista Mică” din Roman şi coordonator al Asociaţiei „Iubire şi speranţă” din Roman, preot Pavel Chelaru, de la Parohia „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Roman, şi preot Cristinel Căpraru, de la Parohia Vad-Iucşa, din comuna Bozieni.

„Prin această activitate, ne-am propus să sensibilizăm comunitatea locală asupra problemelor reale ale şcolii. Se ştie că începutul anului şcolar este un moment emoţionant, aşteptat cu nerăbdare. Pentru unii copii şi pentru părinţii lor, această bucurie este umbrită de faptul că nu au posibilităţile financiare necesare pentru a achiziţiona minimum de rechizite, de care orice copil are nevoie la început de an şcolar. Ca urmare, am încercat să îi ajutăm pe elevii cu o situaţie materială precară, oferindu-le posibilitatea de a începe şcoala cu demnitate şi în condiţii decente. Dacă nu sunt la fel de norocoşi precum colegii lor de clasă, nu înseamnă că şi-au pierdut unul dintre drepturile fundamentale ale copilului, dreptul la educaţie. A fost un moment emoţionant pentru toţi participanţii, dar şi pentru voluntarii implicaţi în această campanie, cărora le adresăm mii de mulţumiri”, a declarat profesor Cătălina Corhăneanu, consilier educativ al liceului.

Articol mai nou

COMENTARII

WORDPRESS: 0