16 tineri nemțeni, viitori jandarmi

HomeActualitate

16 tineri nemțeni, viitori jandarmi

16 tineri nemțeni au fost declarați admiși la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș" Fălticeni. Sâmbătă, aceștia s-au prezentat la sediul școlii, în vederea înmatriculării.

109 tineri nemțeni, 88 de băieți și 21 de fete, și-au manifestat dorința de a participa la sesiunea de admitere în instituțiile de învățământ postliceal aparținând Jandarmeriei Române, respectiv Școala de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, sesiunea septembrie-octombrie 2021, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț.

După verificarea îndeplinirii condițiilor de recrutare, a dosarelor depuse, susținerii probei eliminatorie de evaluare psihologică și de evaluare a performanței fizice, doar 55 de candidați au mai rămas în concurs și au susținut proba scrisă de verificare a cunoștințelor în data de 23 octombrie. Dintre cei 37 de candidați care au promovat proba scrisă, urmare a mediilor calculate pe baza notelor obținute la proba de evaluare a cunoștințelor și proba de evaluare a performanței fizice, în ordine descrescătoare, 17 s-au regăsit pe lista cu cele 258 de locuri aprobate armei Jandarmi și au fost planificați pentru examinarea medicală, probă la care s-au prezentat 16 și au fost declarați apt medical. Cei 16 tineri nemțeni au fost declarați „ADMIS”, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Ultima medie a admitere a fost 7,00.

„Ca și noutate, la această sesiunea de admitere, proba de evaluare a performanței fizice a fost considerată probă de concurs și nu probă eliminatorie, evaluată cu note de la 5 la 10, respectiv «Nepromovat». Nota finală s-a calculat ca medie aritmetică a notelor obținute la cele două probe de concurs: proba de evaluare a cunoștințelor și proba de evaluare a performanței fizice”, mai arată reprezentanții Jandarmeriei Neamț.

La sesiunea de admitere februarie-aprilie 2021, zece tineri nemțeni au fost declarați „ADMIS” la Școala de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni.

 

 

Foto: Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț

 

Comentarii

WORDPRESS: 0