129 de copaci din Roman vor fi tăiați în acest an

HomeSocial

129 de copaci din Roman vor fi tăiați în acest an

În cursul acestui an, Primăria municipiului Roman va tăia 129 de arbori din oraș, copaci bătrâni sau care prezintă un pericol pentru cetățeni ori bunurile acestora, conform deciziilor luate de comisia numită în acest sens la nivelul primăriei, a anunțat primarul Leonard Achiriloaei în cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, 14 ianuarie.

În ultima perioadă, au fost efectuate toaletări de arbori în mai multe zone din oraș, în total 1.050 de arbori, în zona cartierului Danubiana, pe aliniamentul E85, al străzii Smirodava, în zona fostei societăți Polirom, pe strada Anton Pann și pe strada Toma Stelian. Activitățile de toaletare vor continua în oraș.

„Totodată, în perioada următoare, vor începe și activitățile de doborâri de arbori, așa cum au fost ele stabilite de comisia cu această responsabilitate, vor fi în Roman 129 de arbori în această situație pentru anul 2022. Inclusiv un brad care este în fața Primăriei Roman și care se află într-o poziție riscantă, este foarte înclinat, a fost propus de comisie pentru a fi extras, pentru că riscul este foarte mare ca la o rafală de vânt să se prăbușească, iar comisia a stabilit că trebuie intervenit”, a declarat primarul Achiriloaei.

În ceea ce privește plantarea de puieți în oraș, primarul a precizat că programul de plantări pentru acest an prevede în primul rând continuarea plantărilor pe aliniamentul străzii Bogdan Dragoș, până la podul spre Gâdinți, precum și plantarea de arbori în locul celor care vor fi doborâți. „În fiecare an, sunt mult mai multe plantări decât tăierile, e și o condiție pe care o impun cei de la Agenția pentru Protecția Mediului. În fiecare an, noi am avut plantări undeva în jur la 500 de arbori numai pe aliniamentele stradale sau în parcuri. Numai pe strada Bogdan Dragoș sunt 270 de platani pe care vrem să îi plantăm în acest an, vom vedea ulterior câți vor fi în total la nivelul orașului. Știu că, în acest moment, discută și cei de la Municipal Locato pentru un număr de plantări în cimitir, pentru că și acolo urmează a fi niște arbori doborâți și va fi și această zonă inclusă în planul de plantări”, a mai declarat primarul Achiriloaei.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Moșu Lică 2 ani ago

    @ Prim… Ar !! Plantați ,,pisti tăt” numa… ,,mături”, ca pi…,,șentru” !! O…,,splindoari” !!
    PS Plopu plantatde Micu în fața Primîriei, acu 2 ani, s-o uscat dimult !!