122 de absenți la Evaluarea națională la Limba română, la clasa a IV-a

HomeSocial

122 de absenți la Evaluarea națională la Limba română, la clasa a IV-a

 

 

Marți, 15 mai, a avut loc evaluarea competențelor de înțelegere a textului scris la limba română pentru clasa a IV-a. În județul Neamț, dintre cei 4.368 de elevi înscriși, au participat 4.246, 122 fiind absenți.

Instrumentele de evaluare – testele, baremele de corectare și fișele de evaluare – au fost elaborate de Centrul Național de Examinare și Evaluare. Testele administrate elevilor au fost în concordanță cu programele școlare în vigoare, având un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale.

„Durata alocată rezolvării testului este de 60 de minute. Fiecare test este evaluat, în cadrul unității de învățământ, de către două cadre didactice evaluatoare, dintre care unul este învățătorul, institutorul sau profesorul pentru învățământul primar de la clasă. Evaluarea se face cu respectarea strictă a baremului și a instrucțiunilor cuprinse în Caietul cadrului didactic. Rezultatele individuale obținute la Evaluarea Națională nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea vor fi valorificate la nivelul unității de învățământ prin: elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde situația impune acest lucru, informarea elevilor, a părinților sau reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate, analiza rezultatelor la nivelul catedrei”, precizează reprezentanții ISJ Neamț.

Miercuri, 16 mai, va avea loc evaluarea competențelor de matematică.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0