HomeEducatie

12 calculatoare, donație pentru licee din Roman și Valea Ursului

Liceul Tehnologic din comuna Valea Ursului și Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman au fost dotate cu calculatoare de către Asociația „Ateliere fără frontiere” din București, prin programul Assoclic, aflat în al treilea an de derulare.

 

 

Cele două unități de învățământ au primit din partea Asociației șapte, respectiv cinci calculatoare. Pentru a intra în posesia acestora, liceele au participat la un concurs derulat în perioada 4 octombrie – 6 noiembrie 2012. Concursul a constat în întocmirea unui proiect care să propună soluții într-unul din domeniile: educație, integrare și formare profesională și incluziune socială pentru persoane defavorizate. În acest program au fost implicate companii dispuse să doneze echipamente informatice, recondiționate în atelierul de reinserție al asociației. Cele două proiecte din Neamț selectate în finală au fost „Utilizarea calculatorului și internetului – Un argument în plus pentru integrare” (Liceul Tehnologic din comuna Valea Ursului) și „Calculatoare pentru micii economiști” (Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman). Calculatoarele au sosit luni în Liceul Tehnologic Valea Ursului și așteaptă utilizatorii. „Grupul țintă al proiectului realizat de liceul nostru îl formează 35 de elevi, din care 18 copii care nu au curent electric în casele în care locuiesc și, ca urmare, nu ar putea folosi calculatorul acasă, și 17 copii care se află în întreținerea bunicilor, pe motiv că părinții sunt plecați în străinătate sau lucrează în alte orașe din țară„, a precizat profesoara Iuliana Spătariu, directorul Liceul Tehnologic din comuna Valea Ursului.

Unitatea de învățământ din comuna Valea Ursului mai are în dotare 25 de calculatoare primite pentru înființarea laboratorului AEL și alte zece primite în cadrul Proiectului „Economie bazată pe cunoaștere”.

Programul Assoclic reprezintă răspunsul la nevoile de material informatic din ONG-uri, școli, grădinițe, licee, biblioteci și centre de asistență socială, prin echiparea cu calculatoare recondiționate. Scopul programului este reducerea decalajului informatic și sprijinirea categoriilor defavorizate pentru dobândirea de competențe în informatică. Cea de-a III-a ediție a concursului s-a finalizat cu distribuirea a 250 de calculatoare.

Comentarii

WORDPRESS: 0