119 NEREGULI GĂSITE ÎN SPITALELE DIN JUDEŢ, NUMAI ÎNTR-O LUNĂ

HomeSocialSanatate

119 NEREGULI GĂSITE ÎN SPITALELE DIN JUDEŢ, NUMAI ÎNTR-O LUNĂ

Controalele efectuate în Spitalul Roman, dar şi în centrele sanitare din zonă, au descoperit mai multe nereguli. La încheierea controalelor de prevenire, derulate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, aspectele negative identificate au fost analizate cu persoanele din conducerea unităţilor sanitare, principala problemă invocată pentru nerealizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor fiind lipsa fondurilor.

Reprezentanţii ISU Neamţ au efectuat, în luna ianuarie 2016, zece controale la unităţile sanitare cu paturi din judeţul Neamţ, fiind vizate inclusiv Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, Spitalul de Psihiatrie Roman, Fundaţia Medicală „Speranţa Bolnavilor” Barticeşti sau Diaverum România – Centrul de dializă Roman.

În cadrul acestor controale au fost constatate 119 nereguli – din care 14 au fost remediate pe timpul controalelor -, 44 dintre acestea fiind sancţionate cu avertismente verbale, 14 cu avertismente scrise şi şase cu amenzi în cuantum de 83.500 lei.

La Spitalul Municipal Roman nu a fost obţinută autorizaţia de securitate la incendiu, la punerea în funcţiune a Secţiei de Psihiatrie. Este de menţionat că au fost realizate instalaţiile cu rol de apărare împotriva incendiilor, spun autorităţile.

Probleme s-au găsit şi la Barticeşti. La Fundaţia Medicală „Speranţa Bolnavilor” Barticeşti, obiectivul „extindere (etajare şi alipire) centru balneofizioterapie” funcţiona fără autorizaţie de securitate la incendiu. A fost depusă documentaţia în vederea autorizării în anul 2014, dar, după verificările în teren, nu au fost înlăturate toate neconformităţile. Căile de evacuare nu sunt păstrate în permanenţă libere şi în stare de utilizare la parametrii la care au fost proiectate şi realizate la Spitalul Judeţean Neamţ, Spitalul Municipal Roman şi la Spitalul Orăşenesc Tîrgu Neamţ, se arată în informarea trimisă de ISU Neamţ.

La fiecare unitate sanitară cu paturi, au fost derulate campaniile de informare preventivă „RISC – Renunţă! Improvizaţiile sunt catastrofale” şi „Detectorul autonom de fum vă poate salva viaţa”.

La încheierea controalelor de prevenire, aspectele negative identificate au fost analizate cu persoanele din conducerea unităţilor sanitare, principala problemă invocată pentru nerealizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor fiind lipsa fondurilor.

Comentarii

WORDPRESS: 0