Prima paginăSocialEducatie

117 ani de la înfiinţarea Liceului Tehnologic Adjudeni

Dimensiune text

Evenimentul este marcat prin manifestări cultural-artistice, la care participă autorităţi locale şi localnici.

Liceul Tehnologic Adjudeni, din comuna Tămăşeni, sărbătoreşte 117 ani de existenţă. Cadrele didactice şi elevii marchează evenimentul prin manifestări cultural-artistice intitulate „117 ani de educaţie pentru comunitate. 1896 – 2013”, la care au fost invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi localnici. Directorul unităţii de învăţământ, profesoara Corina Barcan, coordonatoarea evenimentului, a prezentat un cuvânt introductiv intitulat „Educaţie în comunitate”. „Este de datoria noastră să sădim în sufletul copiilor dragostea pentru valori, pentru înaintaşii noştri care au creat direcţiile de acţiune în educaţie. Prin acest tip de manifestări vrem să stabilim o legătură mai strânsă între şcoală şi comunitate, pentru a se conştientiza importanţa şi beneficiile educaţiei”, a precizat profesoara Corina Barcan, directorul Liceului Tehnologic din Adjudeni.adjudeni02

Manifestările au fost grupate pe patru secţiuni – educaţie, voluntariat, tradiţii şi distracţie -, în care au fost iniţiate activităţi diverse şi atractive desfăşurate împreună cu elevii Școlii Gimnaziale din localitatea Tămăşeni.

„Creativitate, joc şi bucurie la ceas aniversar” a fost motto-ul sub care s-au desfăşurat activităţile de miercuri, 30 octombrie. Elevii din clasele I-IV au organizat o serbare populară, prin care au promovat tradiţiile şi obiceiurile locale. Corul „Doruleţ” din cadrul liceului, recent înfiinţat, şi-a făcut debutul în cadrul „Zilelor Liceului Adjudeni”, prestaţia elevilor fiind un adevărat test pentru viitoarele concursuri interjudeţene la care vor participa. Cei mai curajoşi elevi au participat la un concurs de cultură generală dotat cu premii. Elevii din ciclul gimnazial au participat la o sesiune de comunicări intitulată „Mănânc sănătos, trăiesc sănătos”, din care au învăţat că trebuie să adopte un stil de viaţă sănătos. Felicia Roca, elevă în clasa a VIII-a, o viitoare speranţă a artelor plastice, a pregătit pentru acest eveniment o expoziţie de pictură, cu cele mai recente lucrări. În programul zilei de joi, 31 octombrie, cele mai gustate manifestări vor fi „Balul bobocilor” şi sărbătoarea de Haloween.

adjudeni03Școala primară din Adjudeni datează din 1896, din timpul ministrului Spiru Haret. Această unitate şcolară, transformată, de-a lungul timpului, în şcoală gimnazială şi, recent, în liceu, a contribuit la progresul cultural şi social al satului, la educarea şi formarea a generaţii de elevi, pregătiţi de dascăli valoroşi.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0