11 persoane și-au pierdut ajutorul social după ce au refuzat un loc de muncă

HomeSocial

11 persoane și-au pierdut ajutorul social după ce au refuzat un loc de muncă

 

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamț a organizat vineri, 15 februarie, Bursa locurilor de muncă pentru persoane defavorizate (beneficiare de ajutor social, persoane de etnie romă etc), în Piatra Neamț, la sediul Centrului de Formare Profesională, din Piața Mihail Kogălniceanu.

Au fost contactați 20 de agenți economici, dintre care au participat 12 și au oferit locuri de muncă ce corespund cu pregătirea profesională a persoanelor cărora li s-a adresat această acțiune, respectiv 109 locuri de muncă vacante, în confecții, construcții, industria prelucrării lemnului și a mobilei, servicii.

„Au participat 227 de persoane, dintre care 24 au fost selectate de către angajatori în vederea unui interviu ulterior la sediul firmei sau a punctului de lucru, iar 11 au fost încadrate pe loc. De asemenea, 11 persoane au refuzat un loc de muncă, iar pentru acestea se vor face comunicări la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Neamț, în vederea sistării plății venitului minim garantat”, a afirmat Daniel Chirilă, directorul executiv al AJOFM Neamț.

Conform Legii nr. 192/2018, pentru modificarea și completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională oferite de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social, iar familia sau persoana singură aflată în această situație poate solicita un nou drept după o perioadă de 12 luni de la data deciziei de încetare a dreptului la ajutorul social.

O astfel de bursă a locurilor de muncă dedicată beneficiarilor de ajutor social, persoanelor de etnie romă și altor categorii defavorizate a fost organizată în toamna trecută la Tîrgu Neamț. AJOFM Neamț are în plan să organizeze și la Roman, în acest an, o acțiune similară.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0