104 candidați au susținut definitivatul, în județul Neamț

HomeSocial

104 candidați au susținut definitivatul, în județul Neamț

 

În județul Neamț, în data de 22 iulie s-a desfășurat proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020, la centrul de examen de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț.

Dintre cei 121 de candidați cu drept de participare la proba scrisă au fost prezenți 115 candidați. Nu s-au înregistrat cazuri de candidați cu temperatura peste 37,3 grade Celsius. Conform metodologiei de concurs, care permite acest lucru, 11 candidați au decis să se retragă, din motive personale, informează ISJ Neamț.

În total, au fost transmise spre centrele de evaluare 104 teze. Primele rezultate vor fi comunicate în data de 29 iulie în centrele de examen și pe site-ul http://definitivat.edu.ro . Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 29 iulie, după afișarea rezultatelor, și pe 30 iulie, până la ora 12. Rezultatele finale se afișează în centrele de examen și pe site-ul menționat anterior, în data de 4 august.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate pe 22 iulie, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul http://subiecte.edu.ro, la ora 16. De asemenea, acestea au fost afișate și la avizierele centrelor de examen. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 pentru promovarea examenului.

„Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa, ulterior, la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice”, au mai precizat reprezentanții ISJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0