1.500 de noi locuri de muncă la Roman, în următorii ani

HomeEconomie

1.500 de noi locuri de muncă la Roman, în următorii ani

 

În următorii doi ani, investitorii vor crea la Roman circa 1.500 de noi locuri de muncă, zona orașului nostru tinzând să devină un important pol economic în centrul Moldovei. Aprecierea a fost făcută vineri, 23 iunie, de deputatul PNL Laurențiu Leoreanu, care a menționat deschiderea celei de-a doua unități de producție a concernului american TRW, precum și două depozite logistice care se vor deschide în zona Roman.

„Sunt lucruri configurate. Este vorba despre deschiderea celei de-a doua unități de producție de la TRW, care, probabil, în luna august, va fi gata – mai repede decât m-am așteptat – și care va însemna în următorul an cel puțin încă 400-500 de locuri de muncă, iar în următorii ani să se ajungă undeva la 750, ceea ce face din această unitate de producție – despre care am mândria că am adus-o în Roman – cel mai puternic angajator din Roman. De asemeni, această fabrică, începând din acest an, a intrat pe profit și deja plătește impozit pe profit, ceea ce este foarte important, fiind considerată cea mai puternică fabrică de airbag-uri a TRW din lume. De asemeni, vorbim despre este o altă unitate, un depozit logistic, care se va construi la ieșirea din Roman, pe partea dreaptă, al Lidl, și încă unul care se va construi în proximitatea centurii Roman-Vest, a încă unui mare retailer. Ceea ce înseamnă pentru fiecare dintre ei circa 400-500 de locuri de muncă. Deci, în total, ar trebui ca în următorii doi ani să vorbim la Roman despre încă 1.500 – 2.000 de locuri de muncă, ceea ce înseamnă că Romanul devine un pol important aici în centrul Moldovei, un centru important economic”, a declarat deputatul Leoreanu.

Acesta a menționat și problemele legate de asigurarea necesarului de forță de muncă pentru unitățile nou-create, precum și despre nivelul salariilor oferite de angajatori: „Principala problemă pe care o avem în momentul de față este forța de muncă. Mereu se vorbește despre forță de muncă, dar să știți că, în acest moment, dacă vorbim despre 1.500 de locuri de muncă, Romanul nu le poate acoperi. Sigur că, împreună cu comunitatea Roman Metropolitan, se va încerca să se asigure acest lucru. Mai mult decât atât, sperăm ca cei plecați în străinătate să se întoarcă acasă. Deja există exemple de acest gen: eu cunosc cel puțin trei familii care s-au întors din străinătate și care lucrează la TRW în acest moment, ceea ce pentru mine înseamnă un mare plus. Ținând cont că salariul minim a crescut, ținând cont că în fiecare an se fac evaluări, iar cei buni au deja salarii bune – și când spun bune mă refer undeva în media de 700-800 de euro -, consider că lucrurile deja s-au mișcat într-un sens, într-o economie românească ce nu oferă prea mult mediului de afaceri”.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Angajatorii vor avea probleme cu o ocuparea locurilor de munca scoase la rampa. Problema cea mai spinoasa sunt salariile foarte mici. Cerintele lor sunt mari, cer calitate superioara dar, pe bani putini. Daca vor ii vor plati pe salariati asa cum se cuvine pe munca care o presteaza acestia, lucrurile se vor indrepta, vor merge pe fagasul normal al lucrurilor.
    Angajatorul TRW,de exemplu, ar trebui sa reflecteze si la doleantele oamenilor pe care ii are in subordine, Aici fac referire la operatori si nicidecum la cei din functiile de conducere.