Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani şi Școala Gherăeşti au câştigat pachete cu 1.000 de cărţi în cadrul concursului de proiecte „Books4youth”.
Două şcoli din judeţ, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani şi Școala Gimnazială Gherăeşti îşi vor îmbogăţi zestrea de cărți puse la dispoziţia elevilor cu încă 1.000 de volume. Pachetele cu cărţi reprezintă premiile câştigate de cele două şcoli în cadrul concursului de proiecte „Books4youth”, derulat de Fundaţia „Mereu aproape”, şi vor ajunge în şcoli până la sfârşitul lunii octombrie. La nivel naţional au fost depuse peste 500 de solicitări, venite din partea unităţilor de învăţământ, a bibliotecilor şcolare şi săteşti sau a centrelor de documentare şi informare. 70 dintre aceste proiecte au fost aprobate, iar școlile vor primi pachete ce conţin 1.000 de volume, autori români şi străini, ce vor fi folosite de copii în cadrul activităţilor propuse în proiect.
„Am iniţiat acest proiect din dorinţa de a-i determina pe copii să citească, în speranţa că vor rămâne fideli acestui obicei şi mai târziu. Multora dintre tinerii de astăzi le este ruşine să fie văzuţi cu o carte în mână, pentru a nu fi consideraţi tocilari. De asemenea, foarte mulţi dintre cei care folosesc centrele de informare şi documentare vin pentru a se juca la calculator sau pentru a vorbi cu rudele plecate în străinătate. Grupul ţintă al proiectului propus de noi îl reprezintă elevi de clasa a II-a de la Liceul Teoretic «Vasile Alecsandri», care vor participa la diverse acţiuni ce au în centru cartea şi lectura. Ne-am propus să organizăm Momente de lectură, un Calendar de lectură şi atitudine, un Jurnal de lectură, Lectură în doi, înfiinţarea unui cerc literar şi a unui glosar de expresiii culese de elevi din lecturi, o licitaţie de idei, o dramatizare a operelor literare citite. Avem încheiat, de asemenea, un parteneriat cu elevi de aceeaşi vârstă de la Colegiul Naţional «Roman-Vodă», în cadrul căruia elevii vor discuta despre lecturile lor şi vor face schimb de cărţi şi de impresii”, a spus Cecilia Ștefania Cobzaru, profesor pentru învăţământul primar la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, iniţiatorul proiectului.
Comentarii