Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu: „Altă decizie aberantă a ministrului Pop «Genunche»: eliminarea gradației de merit pentru orele suplimentare”

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu: „Altă decizie aberantă a ministrului Pop «Genunche»: eliminarea gradației de merit pentru orele suplimentare”

Dimensiune text

 

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu a atras atenția asupra faptului că gradația de merit acordată profesorilor pentru orele suplimentare a fost eliminată de către ministrul Liviu Pop și a cerut ministrului Educației să renunțe la această prevedere aberantă și nedreaptă:

„Începând cu luna noiembrie, profesorii au avut surpriza neplăcută de a observa că au primit mai puțini bani decât în lunile precedente pentru că ministrul Liviu Pop «Genunche» a venit cu o nouă inovație financiară care să mai cârpească bugetul României. Mai exact, a fost eliminată gradația de merit acordată profesorilor pentru orele suplimentare, aceasta având valoarea de 25% din salariul de bază al beneficiarului. Cu alte cuvinte, în mod complet aberant, în accepția ministrului Educației, pentru orele care fac parte din norma didactică de bază, un profesor cu gradație de merit desfășoară o activitate excepțională, dar dacă același profesor are și ore suplimentare, atunci se presupune că acesta nu mai are aceeași activitate. În plus, profesorilor li se vor reține bani din salariu pentru orele suplimentare din luna septembrie. Mulți profesori se gândesc să își apere acest drept în instantă, să dea în judecată ministerul Educației și nu mă îndoiesc că vor avea câștig de cauză”.

„Cer ministrului Liviu Pop să renunțe la această prevedere aberantă! De asemenea, mă întreb, retoric, cât de gravă este situația de la bugetul de stat, dacă s-a ajuns la o asemenea situație, în care să se facă economii inclusiv din gradația de merit acordată profesorilor pentru orele suplimentare. Aceasta nu este singura decizie care arată că guvernanții nu au niciun fel de respect pentru profesori. Merită precizat că, deși legea salarizării prevede că salariul brut al profesorilor va crește cu 25% din ianuarie și acestea au fost promisiunile de campanie, creșterea efectivă a salariului net va fi de maxim 4%, iar profesorii vor simți acest șoc când vor încasa drepturile salariale, la începutul lunii februarie. Eliminarea gradației de merit pentru orele suplimentare este o nouă decizie aberantă a ministrului Liviu Pop «Genunche», după legea manualului, editura unică de stat și eliminarea auxiliarelor.”

Deputat PNL de Neamț Laurențiu Leoreanu,
Vicepreședinte PNL 

Comunicat de presă

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • @ LL Tot de mate, tot de mate…

  • O sa vina vremea ca gradatia de merit in invatamant sa fie data si pentru profesori care fac efort sa vina la scoala si ca folosesc aceeasi toaleta cu a elevilor.
    Unde poate duce aceasta gandire de a transforma aceasta gradatie, ce trebuie sa reflecte contributia profesorului in rezultate privind numarul de olimpici,daca toti elevii pe care ia pregatit, au luat testele.au luat baculaureatul si numai pentru acest lucru sa primeasca gradatia de merit ,care intradevar trebuie sa fie mult mai mare.