PSD a prezentat cea mai bună echipă pentru Roman și zonă, cu proiecte pentru binele tuturor cetățenilor!

HomePolitica

PSD a prezentat cea mai bună echipă pentru Roman și zonă, cu proiecte pentru binele tuturor cetățenilor!

Vineri, 10 mai, în prima zi a campaniei electorale pentru alegerile locale de pe 9 iunie, PSD și-a lansat candidații. Lucian Micu, candidatul social democrat pentru funcția de primar al municipiului Roman, a fost cel care a decis ca la acest moment important să fie prezentați nu doar candidații la funcția de consilier local și consilier județean, ci și candidații pentru funcția de primar din cele 27 de comune din zona Romanului, pentru că, în contextul construirii celor două autostrăzi, municipiul și toate celelalte comune devin un pol important economic și de dezvoltare.

Aproximativ 1.000 de romașcani au luat parte la eveniment, dorind să cunoască proiectele pe care Lucian Micu le are pentru dezvoltarea Romanului, precum și ceea ce Daniel Vasilică Harpa, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) Neamț, își propune pentru a ajuta Romanul și zona. Toți cei 27 de romașcani care își doresc să se implice din funcția de consilier local și cei trei care au dorit să ia decizii la nivel de județ au fost prezenți în fața susținătorilor, fiind apreciat faptul că mulți dintre aceștia sunt pentru prima dată în politică.

„După cum vedeți, am construit o fundație sănătoasă, la Roman, cu PSD, avem cea mai bună echipă, cu oameni din toate generațiile, dornici să se implice. În cei trei ani în care am fost primar, am reușit să mișc lucrurile, după ani de stagnare. Am atras peste 35 de milioane de euro din fonduri europene pe care i-am investit în proiecte vitale pentru comunitatea noastră. În plus, am reușit să dotez cu infrastructura modernă cartierele Petru Rareș și Bălcescu. Din păcate, în ultimii patru ani, Romanul a decăzut vizibil. Din acest motiv, este nevoie de o schimbare! Sunt Lucian Micu, un om de echipă, căruia îmi place să construiesc și de aceea revin la Primărie, pe 9 iunie!”, a spus, în introducere, Lucian Micu, candidat pentru funcția de primar al Romanului.

Daniel Vasilică Harpa, candidat la funcția de președinte al CJ Neamț, a reiterat faptul că va sprijini Romanul în toate proiectele, astfel încât să fie depășită faza de stagnare în care comunitatea a fost ținută în ultimii patru ani: „Nu întâmplător am ales să dăm startul campaniei noastre aici, la Roman. Romanul este foarte important pentru noi. Sunteți mulți aici, în această zi, primari și candidați din toată zona Romanului. Asta este forța noastră, a PSD-ului. Oamenii. Noi facem politică pentru oameni. Și asta am făcut de câte ori am fost la guvernare. Acum revin la Roman și sunt extrem de sigur că Lucian Micu va fi viitorul primar la municipiului. Candidatura lui este una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat în acest an. Lucian este determinat, își dorește să administreze Romanul. Și o va face!”.

Lucian Micu a prezentat, pe scurt și proiectele pe care le are pentru Roman, începând cu 10 iunie: deschiderea unor secții la Roman ale Universităților Babeș-Bolyai din Cluj sau/și Politehnică din București; construirea unui amfiteatru în Parc, în locul fostului teatru de vară; reabilitarea, în parteneriat cu CJ, a fostului azil de pe Veronica Micle și transformarea lui într-un centru dedicat ONG-urilor pentru tineri; înființarea, la nivelul Spitalului Roman, a unui Centru de Primiri Urgențe (CPU) dedicat exclusiv îngrijirii cazurilor de urgență ale copiilor; înființarea unui Centru Metropolitan, pentru a crește accesul la fondurile europene și pentru a dezvolta proiecte integrate.

În final, Lucian Micu a promis că, odată reales, va continua proiectele începute în 2020 și abandonate de cei care au condus destinele romașcanilor în ultimii patru ani: „Am acumulat deja experiența necesară pentru proiecte de anvergură. Deja la nivelul anului 2020 inițiasem modernizarea Pieței Centrale și realizarea unui pasaj subteran pentru traficul de tranzit al autoturismelor între Hală și actuala piață. Începusem demersurile pentru transformarea zonei râului Moldova într-un spațiu de promenadă cu mobilier urban și piste pentru bicicliști. Voi continua demersurile începute pentru modernizarea Stadionului Moldova, amenajarea a trei tribune (totalizând 5.000 de locuri), a două terenuri de tenis și a unuia de minifotbal, toate acoperite și cu asigurarea instalației pentru nocturnă. Niciunul dintre aceste mari proiecte nu a prezentat vreun interes pentru ceilalți, până acum, în buza alegerilor. Așa cum problema asigurării apei în Roman nu i-a interesat timp de patru ani, iar acum, în prag de alegeri, se fac că vor căuta o soluție, pe care le-am lăsat-o la cheie în 2020! Patru ani duși pe apa sâmbetei, pierduți!”.


Comunicat de presă

Beneficiar Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Neamț
Cod mandatar: 21240002

Comentarii

WORDPRESS: 0