Romaşcanii vor radare pe străzile din oraş

Dimensiune text

Mai mulţi cetăţeni s-au plâns din cauza şoferilor vitezomani. De la începutul anului, peste 600 de conducători auto au fost amendaţi din cauza vitezei.

Romaşcanii vor radare pe străzi, pentru ca şoferii vitezomani să poată fi opriţi înainte de a se produce o nenorocire. Primarul oraşului a trimis, în acest sens, o adresă Biroului de Poliţie Rutieră Roman. „Facem apel către Poliţia Rutieră de a asigura fluidizarea traficului pe străzile Bogdan Dragoş, Mihai Viteazu, Islazului, Sucedava şi Miron Costin, în ceea ce priveşte traficul greu şi depăşirea de viteză, pentru a veni în sprijinul locuitorilor din aceste zone. Îi rog pe poliţiştiştii rutieri să vină cu radarele şi pe aceste zone, chiar dacă pe E85 sunt cele mai multe acţiuni, pentru a-i ajuta pe romaşcanii care suferă, uneori, din cauza traficului cu viteză majoră şi a unor şoferi iresponsabili”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu.

Primarul municipiului Roman a precizat că şi el a chemat Poliţia Locală de câteva ori din cauza unor persoane care sfidează regulile şi bunul-simţ. „Sunt indivizi care merg cu viteză pe trecerile pentru pietoni, printre oameni, efectiv sfidează. Probabil au şi o vârstă la care gradul de naivitate şi iresponsabilitate este mare, dar acest lucru nu justifică asemenea comportamente şi trebuie luate măsurile de rigoare”, este de părere primarul Leoreanu.

Poliţiştii rutieri au stat cu radarul pornit şi în oraş, iar acest lucru este confirmat de numărul amenzilor date pentru viteză, în primele 11 luni ale acestui an. „De la 1 ianuarie şi până la 1 decembrie, 627 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional din cauza depăşirii vitezei legale în localitate. În şapte situaţii, conducătorilor auto li s-a reţinut şi permisul de conducere, deoarece viteza lor era mai mare cu peste 50 de kilometri la oră faţă de viteza maximă admisă, adică aveau peste 100 de kilometri la oră în localitate. Monitorizăm constant toate zonele din oraş şi răspundem tuturor solicitărilor, fie că acestea vin din partea administraţiei publice locale – în baza unei bune colaborări -, fie că provin direct de la cetăţeni”, a precizat comisarul şef Dragoş Bălău, şeful Poliţiei municipiului Roman.COMENTARII

WORDPRESS: 6
 • sam 7 ani

  circul zilnic,la volan,in oras.nu am vazut radar in oras (exceptie str,Stefan cel Mare -de la gara la bariera).pe bd .Republicii-de la Piata Republicii la abator,sunt smecheri care calca tare.patrulele din zona nu intervin niciodata,chiar daca ii atentionezi.

 • miky 7 ani

  Foarte bine d-le primar ,masura este bine venita,asa trebuie procedat cu smecherii.

 • mandea 7 ani

  cu cei care se dau drept zmei la volan trebuie luate masuri dintre cele mai drastice,poate asa se vor mai disciplina in trafic si nu vor mai fi atatea tragedii pe strazile orasului si nu numai

 • Bujie 7 ani

  Dupa ce sunt semafoare la doi pasi in oras mai vreti si radare pe fiecare poteca din aceasta „metropola” in care pensionarii nu pot traversa lalait pe unde apuca ramasi cu gandul nostalgic la vremea in care se fereau in Roman numai de carute si de biciclete…

 • culai 7 ani

  Sunt absolut de acord cu instalarea de radare in oras si ma refer direct la str. mea-asamirodava, unde brunetii circula si cu 100 km./ora,chiar si prin intersectii marcate pentru pietoni. Va multumeasc.

 • Silviu 7 ani

  Sunt curios ce masuri poate lua Politia Locala chemata de marele edil contra celor care „efectiv sfidează” cu viteza de deplasare.
  Mai bine bagati niste carpusoare (sau acum se cheama leustene?) ca si asa sunt cam putine.