Ploaie de goluri, dar și la propriu, pe terenul CSM Roman, în turul II al Cupei EHF

Ploaie de goluri, dar și la propriu, pe terenul CSM Roman, în turul II al Cupei EHF

CSM Roman şi-a aflat adversarul din turul al doilea al Cupei EHF
CSM Roman a ratat calificarea în turul III al Cupei EHF
Drumul CSM Roman spre Europa trece prin Ungaria

 

Duminică, 16 octombrie, echipa de handbal feminin CSM Roman a debutat în această ediție a cupelor europene, întâlnind, pe teren propriu, în turul II al Cupei EHF, de la ora 11, echipa ungară Alba Fehérvár KC.

csm-roman-alba-fehervar-cupa-ehf-2

 

Fără să impresioneze la capitolul tehnic, dar cu un joc mult mai fluid decât al adversarei sale, Fehérvár a dominat aproape întreaga partidă, înregistrând cinci goluri avans spre finalul primei reprize, după o perioadă în care CSM Roman dăduse impresia că poate să revină. Diferența de la pauză de 15-10 în favoarea Fehérvár avea să fie decisivă și să se mențină până aproape de finalul partidei. Cu foarte multe greșeli neforțate, spre deosebire de jocul precis al Fehérvár, CSM Roman reușește să reducă abia pe final și pierde la diferență de două goluri, 25-27, cu șansa a doua la calificare în returul de duminica viitoare din Ungaria.

Au marcat pentru CSM Roman: Glibko – 8, Tošković – 5, Iuganu – 5, Chitacu – 2, Stoleru – 2, Popescu – 1, Agrigoroaie – 1, Vădineanu – 1.
Au punctat pentru Alba Fehérvár KC: Bandelier – 6, Mendy – 6, Lavko – 4, Hajduch – 4, De Oliveira Piedade – 2, Tilinger – 2, Kazai – 2, Gjeorgjievska – 1.
Aruncări de la 7 metri: 6 pentru CSM Roman, 5 transformate; 2 pentru Alba Fehérvár KC, ambele transformate.
Eliminări de două minute: una pentru CSM Roman, 5 pentru Alba Fehérvár KC.

csm-roman-alba-fehervar-cupa-ehf-3

 

„Mai este meciul retur, în care avem șansa noastră”

„Sunt dezamăgit de rezultat, dar e bine că nu am pierdut la o diferență mare. Mai este meciul retur, în care avem șansa noastră. Am avut momente de joc foarte bune, în primele 10-12 minute, însă, apoi, am ratat foarte multe situații clare de a înscrie. Am primit foarte ușor acele cinci goluri care au făcut diferența, apoi a fost foarte greu să revenim, împotriva unei echipe foarte bune”, a afirmat după meci antrenorul CSM Roman, Andon Boshkovski.

„Mergem la Fehérvár pentru un meci de totul sau nimic”

„Știam că astăzi vom întâlni un adversar foarte dificil, din păcate nici nu am avut șansă în anumite faze ale jocului. Mă bucur că fetele au revenit în repriza a doua, e bine că am redus din handicapul de la pauză și vom merge la Fehérvár pentru un meci de totul sau nimic. Trebuie acum să ne concentrăm pentru meciul cu Brăila și este important să recuperăm jucătoarele pentru acest meci”, a declarat viceprimarul Lucian Micu.

„Sperăm ca în Ungaria să facem un meci mai bun”

„Fehérvár este o echipă destul de bună, cu jucătoare cu experiență, cred eu că am avut ceva emoții la început. Sperăm ca în Ungaria să facem un meci mai bun, să eliminăm din greșeli și să jucăm cu mai multă ambiție, că se poate”, a afirmat căpitanul CSM Roman, Carmen Stoleru.

csm-roman-alba-fehervar-cupa-ehf-4

 

Flash

* Sala Sporturilor din Roman a fost din nou arhiplină, 500 de spectatori, conform organizatorilor. La meci au asistat și cinci suporteri maghiari, care au stat în centrul galeriei romașcane și care și-au susținut favoritele cu sportivitate.

csm-roman-alba-fehervar-cupa-ehf-1* Partida a început cu opt minute de întârziere, din cauza infiltrațiilor din plafonul sălii, în urma ploilor căzute în ultima perioadă. Oficialii Fehérvár au atras atenția observatorului cipriot Telemachos Savvides asupra acestui lucru, care nu a permis începutul partidei decât după ce suprafața de joc a fost curățată de câteva ori. Ulterior, pe toată durata partidei, o mică zonă din partea dreaptă a terenului a fost ștearsă ori de câte ori jocul se desfășura la cealaltă poartă.

* Înainte de începerea meciului, Luciana Marin Popescu s-a întreținut cu fosta ei coechipieră de la HCM Baia Mare, macedoneana Elena Gjeorgjievska, acum la Fehérvár, cele două jucând împreună la echipa din Maramureș între 2014 și 2016. Dacă Luciana Popescu a jucat întreaga partidă, Gjeorgjievska a fost folosită puțin în meciul de duminică de antrenoarea Rita Deli, mai ales spre finalul celei de-a doua reprize.

* Sârboaica Biljana Filipović-Bandelier, 30 de ani, 1,89 m, cea mai înaltă jucătoare de pe teren, una dintre principalele marcatoare ale oaspetelor, s-a aflat pentru a doua oară la Roman în cupele europene. Ea a făcut parte din lotul echipei sârbe Naisa Nis, care a eliminat HCM Roman în semifinalele Challenge Cup în sezonul 2006 – 2007. Șase goluri a marcat Bandelier în dubla manșă de acum nouă ani, la fel cât a marcat în întreaga partidă de duminică.

* Arbitrii bulgari Georgi Doychinov și Yulian Goretsov au iertat-o de cartonaș roșu direct, în prima repriză, pe cealaltă principală marcatoare de la Fehérvár, franțuzoaica Claudine Mendy, după un fault dur în postură de unu la unu pe un contraatac al Anei Maria Iuganu. Pe parcursul partidei, pivotul echipei ungare avea să fie sancționat cu un cartonaș galben și două eliminări de două minute.

* Cea mai bună jucătoare a meciului a fost portărița Orsolya Herr. Nu mai puțin de 14 intervenții reușite a strâns aceasta în întreaga partidă, multe dintre acestea pe contraatacuri în postură de unu la unu cu jucătoarele CSM Roman. Herr nu a fost înlocuită în cele 60 de minute decât de două ori, la două lovituri de pedeapsă. De partea cealaltă, nici Tereza Pîslaru, nici Viktoriya Tymoshenkova nu au prins o zi foarte reușită în poartă, ultima ratând de puțin înscrierea unui gol din poartă în poartă, pe finalul partidei, atunci când Fehérvár, în inferioritate numerică, juca fără portar.

* Echipa din Roman se află pentru a treia oară în situația de a avea de recuperat un rezultat negativ după o primă manșă disputată în cupele europene. În ambele situații anterioare, de fiecare dată cu un handicap de 4 goluri, romașcancele au ratat calificarea în turul următor. Fehérvár a ratat cel puțin o dată calificarea după un succes obținut în deplasare în prima manșă.

* Alte două echipe românești au disputat în acest weekend prima manșă din turul II al Cupei EHF. Dunărea Brăila a învins în deplasare HC Gomel (Belarus), cu 27-15, în timp ce Corona Brașov a fost spulberată în Germania de SG BBM Bietigheim, 37-24. A patra echipă românească din Cupa EHF, CSM Ploiești, va juca sâmbăta și duminica viitoare cu Iuventa Michalovce, ambele meciuri în Slovacia.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • HCM Roman in Cupa EHF si CSM Roman in campionatul nostru? De ce? Magarii marca Micu sau? DNA si Curtea de conturi ar trebui sa verifice schimbarea clubului…

    • In prezent postati comentarii la acelasi articol cu doua pseudonime – Grasu si Micu. Va rugam sa alegeti unul singur. Multumim!

  • Se lasa cu DNAul si curtea de conturi pe la primarie . Este clar ca nu e legal cee ce a facut Micu si consilieri prin transferul echipei HCM la CSM ( o alta entitate sportiva) motiv pentru care este si contestata . In cupele europene se numeste HCM Roman ( corect insa) iar in liga nationala CSM Roman (alta echipa ) dar sustinuta tot de primarie . Contractele jucatoarelor sunt imense si nelegale .. ALO ! CURTEA DE CONTURI-DNA se aude ?

  • error: Content is protected !!