Consilier județean la mâna ANI

Dimensiune text

Ioan Spiridonescu (foto) este acuzat de trei colegi din CJ Neamț că se află în incompatibilitate. Consilierul UNPR spune că și-a dat demisia din funcția deținută încă din iunie 2012, dar că aceasta nu și-a urmat cursul firesc.

 

 

Războiul din Consiliul Județean (CJ) Neamț este departe de a se încheia. De data aceasta, un alt membru UNPR este în vizorul majorității din CJ. Consilierii județeni Gabriel Vișan (PNL), Vasile Murariu (PSD) și Mihai Fărcășanu (PP-DD) au sesizat Prefectura Neamț că Ioan Spiridonescu (UNPR) se află în stare de incompatibilitate, fiind consilier județean și administrator al unei firme care aparține Consiliului Județean Neamț.

„Instituția Prefectului a fost sesizată de trei consilieri județeni cu privire la presupusa stare de incompatibilitate a consilierului județean Ioan Spiridonescu, administrator al societății Neamț Turism SA. Reprezentanții Instituției Prefectului au solicitat informații suplimentare de la instituțiile abilitate, iar în actele transmise de Oficiul Registrului Comerțului, Ioan Spiridonescu, la data 19 februarie, apare având funcția de administrator al societății Neamț Turism SA. Având în vedere faptul că Agenția Națională de Integritate (ANI) este abilitată, conform legislației în vigoare, să soluționeze sesizarea, s-a luat decizia transmiterii documentelor către această instituție”, se arată într-un comunicat emis de Prefectura Neamț.

Consilierul județean al UNPR consideră că totul este o răfuială politică. „Eu mi-am depus demisia din funcția de administrator al SC Neamț Turism SA pe data de 15 iunie 2012, după ce am fost ales consilier județean. Demisia mea a fost înregistrată în acea zi, cu numărul 97. Nu știu de ce nu a fost făcută modificarea necesară în acte, fiindcă directorul de atunci al Neamț Turism SA, Puiu Anghel, ar fi trebuit să informeze Adunarea Generală a Acționarilor că eu am demisionat și tot reprezentanții SC Neamț Turism ar fi trebuit să aibă grijă ca documentele să fie actualizate”, a spus consilierul Ioan Spiridonescu.

Reprezentantul UNPR a precizat că, la acest moment, societatea CJ Neamț are o altă conducere, dar la Registrul Comerțului figurează tot vechea conducere, semn că la mijloc este vorba de o neglijență, și nu de o stare de incompatibilitate. Ioan Spiridonescu este convins că, în realitate, miza acestei situații este una politică, dorindu-se îndepărtarea sa din plenul CJ Neamț, fiindcă este apropiat al președintelui Culiță Tărâță.COMENTARII

WORDPRESS: 0