Campanie naţională: „O carte pentru un frate”

HomeCultural

Campanie naţională: „O carte pentru un frate”

 

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 anunţă că, împreună cu parteneri din întreaga ţara, a lansat marţi, 28 iunie, campania „O carte pentru un frate”, destinată celor 100.000 de basarabeni care vor vizita România din luna iunie până la finalul lunii septembrie. Pentru a acoperi nevoile tuturor celor 100.000 de persoane de peste Prut care vin în Țară este necesară deschiderea câte unui punct de colectare a cărţilor la 20.000 de locuitori. Până în prezent, centre de acest tip au fost înfiinţate în Bucureşti, Constanţa, Bârlad, Iaşi, Târgu Mureş, Sfântu Gheorghe, Braşov, Timişoara şi în alte oraşe care apar pe site-ul www.cartepentrubasarabia.ro.

„Dorim ca, prin intermediul acestei campanii să oferim, alături de cele mai mari nume de poeţi şi prozatori clasici români, şi toată dragostea pe care o avem pentru basarabeni. Facem un apel către toţi românii din Țară: să doneze autori clasici sau să deschidă puncte de colectare a cărţilor în localităţile lor. Lansăm acest proiect într-o zi de doliu pentru neamul românesc, cu speranţa că, împreună, vom şterge consecinţele dramatice ale ocupaţiei sovietice şi vom construi un viitor comun, stabil şi prosper”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Cei care vor să doneze cărţi sau să înfiinţeze centre de colectare o pot face contactându-l pe pe responsabilul de campanie, Alexandru Ispas, la numărul de telefon 0722 278.211. Conform siteului campaniei, în judeţul nostru un astfel de centru este deschis în Piatra Neamţ, la Fiscal Service, lângă ITN, pe strada Dr. Gheorghe Iacomi, nr. 6, persoană de contact Andrei Carabelea – tel. 0743 082 028.

carte 02

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0