Arestat preventiv pentru că i-a dat foc iubitei

Dimensiune text

Un bărbat a fost arestat preventiv de polițiștii romașcani după ce, în luna august a anului trecut, și-a stropit iubita cu diluant și i-a dat foc. Între cei doi izbucnise o ceartă din cauza banilor pentru băutură.

 

 

Fapta s-a petrecut pe 29 august 2012, într-un apartament de pe strada Anton Pann.
Cristian B., de 42 de ani, împărțea o sticlă de băutură cu Mihaela O., în vîrstă de 40 de ani, concubina sa. Bărbatul avusese mai mult spor la băut, astfel că starea lui de ebrietate era avansată. La un moment dat, cei doi au început să se certe din cauza băuturii și a banilor. Cristian B. s-a enervat cumplit, a luat o sticlă cu diluant, a stropit-o pe femeie, apoi i-a dat foc. După gestul său, bărbatul a sunat la 112 și a chemat ambulanța. Cei doi au fost duși la spital arsuri pe mîini și, respectiv, față, piept și abdomen, pentru bărbat fiind stabilit diagnosticul preliminar de agitație psiho-motorie și etilism acut, iar pentru femeie diagnosticul de arsură gradele I – II prin flacără.

Polițiștii au fost anunțați de cadrele medicale de la Centrul de Primire Urgențe despre cei doi pacienți și au început cercetările, în timp ce femeia, care primise o „declarație de dragoste înflăcărată” de la concubinul ei se afla internată la un spital din Iași.

Pe 20 septembrie, Institutul de Medicină Legală Iași a comunicat concluziile preliminare din care a rezultat că leziunile produse Mihaelei O. au fost de natură să-i pună în primejdie viața. Conform concluziilor medico-legale, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei în infracțiunea de tentativă de omor, dosarul penal fiind declinat Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.
Pe 2 aprilie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț a emis ordonanța de reținere pentru o perioadă de 24 ore, iar Tribunalul Neamț a emis pe numele lui Cristian B. mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 0