HomeActualitateEconomie

Primăriile primesc subvenții de la stat dacă angajează şomeri

Aceste subvenţii se acordă pentru ocuparea temporară a forţei de muncă, pentru executarea de lucrări şi activităţi de interes pentru comunităţile locale.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Neamţ anunţă că se reia programul de subvenţii pentru salarizarea şomerilor angajaţi. Astfel, din bugetul asigurărilor pentru şomaj şi din alte surse alocate conform prevederilor legale se pot subvenţiona cheltuielile cu forţa de muncă în cadrul realizării unor programe care au ca scop ocuparea temporară a forţei de muncă în rândul şomerilor, pentru executarea de lucrări şi activităţi de interes pentru comunităţile locale.

„Facem eforturi să dinamizăm şi persoanele din zona rurală la muncă. S-a modificat legislaţia şi se vor acorda din nou subvenţii pentru lucrările publice pe care le execută administraţiile publice locale. Nu s-au dat încă normele metodologice, dar aşteptăm primarii să vină la noi cu cereri. Primăriile care pot face angajări pot lua, pe perioada de iarnă, unul-doi oameni pentru anumite lucrări de întreţinere prin comună, iar noi le dăm subvenţia de 500 de lei lunar pentru a angaja astfel de persoane. Suntem într-un proces de corespondenţă cu primăriile, pentru a cere buget de la Bucureşti în vederea acordării acestor subvenţii. Acest tip de subvenţii s-a acordat şi înainte de intrarea României în Uniunea Europeană. După ce ţara noastră a devenit membră UE, au fost considerate ajutor de stat şi au fost sistate. În prezent, aceste subvenţii pot fi acordate pentru lucrări comunitare şi servicii sociale pe care primăriile le acordă populaţiei”, a precizat Daniel Chirilă, director executiv al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă.

Comentarii

WORDPRESS: 0