HomeEconomie

Salarii de peste 2.000 de euro, în străinătate

Munca în străinătate poate aduce salarii impresionante, iar oferta locurilor de muncă este variată.

Locurile de muncă în străinătate au ajuns să fie vânate de cei care îşi doresc un salariu de peste câteva sute de lei pe lună. Fie că vorbim de munca în agricultură, construcţii, industria alimentară sau turism, oferta de pe site-urile de profil este destul de variată pentru cei care vor să plece să muncească în afara ţării, iar în unele cazuri salariile sunt pe măsură.

De exemplu, pentru un salariu de 1.800 de euro, o companie recrutează infirmieri (care assistant) şi asistenţi medicali (nurse) pentru aziluri de bătrâni în Anglia. Angajarea se face pe baza unui contract de muncă, iar toate cheltuielile sunt oprite din primele salarii eşalonat: training – 200 lire, cazier – 65 lire, chirie – 55 lire pe săptămână. Pentru cei care preferă muncile agricole, o companie din Germania vrea să angajeze femei şi bărbaţi, pe un salariu de 1.200 de euro. Tot, în această ţară, doar că pe o leafă de 1.400 de euro, cei interesaţi se pot angaja la o societate pentru îngrijirea legumelor în sere şi sortarea cartofilor în hale. Potrivit companiei, se pleacă doar cu contract individual de muncă şi asigurare medicală; în plus, se oferă cazarea gratuit.

Și cei care cunosc bine o limbă străină au o şansă. Un post de consultant vânzări de produse cosmetice în Suedia atrage după sine un salariu de peste 1.500 de euro. Tot în vânzări, cei care au până în 30 de ani şi doresc să muncească în Londra, München, Amsterdam, Antwerpen, Berlin sau Viena pot câştiga 2.500 de euro. Ca menajere în Spania, Italia sau Franţa, femeile vor lua între 400 şi 900 de euro, cazarea fiind asigurată. Și oierii sunt căutaţi. Firmele de recrutare promit un salariu cuprins între 1.000 şi 1.300 de euro pentru cei care îngrijesc ovinele la companii din Germania şi Franţa.

Celor care vor să muncească în străinătate le este recomandat să verifice seriozitatea firmei prin care pleacă, astfel încât să nu ajungă în situaţii dificile.

Comentarii

WORDPRESS: 1