Prima paginăActualitateNeamt

Zmeura a adus 230.000 de lei Direcției Silvice Neamț

Dimensiune text

Seceta din acest an, corelată cu cererea redusă de pe piaţă, a dus la valorificarea de către Direcţia Silvică Neamţ a unei cantităţi de doar 25 de tone de zmeură.

„Fructele au fost vândute la licitaţie, la un preţ de 9,2 lei/kilogram, către o firmă românească. Pentru toamna acestui an, ne propunem şi achiziţionarea a 40 de tone de măceşe şi valorificarea ulterioară, în funcţie de piaţă”, a precizat Lucian Cozma, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Neamţ.

În ceea ce priveşte lemnul de foc, se prefigurează lunile octombrie şi noiembrie ca luni de vârf în ceea ce priveşte vânzarea masei lemnoase către populaţie. La fel ca în fiecare din ultimii ani, odată cu începerea recoltării masei lemnoase din parchetele de tăieri principale, după 15 septembrie, în luna octombrie se valorifică lemn de foc pentru populaţie (foioase tari) în cantităţi ce ajung la 10.000 de metri cubi, dublu faţă de alte luni ale anului. Preţul rămâne deocamdată nemodificat, din octombrie 2013, pentru persoane fizice – 120 de lei/metru cub de foioase tari la drum auto.

COMENTARII

WORDPRESS: 0