Prima paginăRoman

Ziua Veteranilor de Război, sărbătorită la Roman

Dimensiune text

Momentul omagial s-a desfășurat la Monumentul Eroilor din Cimitirul „Eternitatea” din Roman, unde a avut loc un ceremonial militar și religios.

 

 

Meritele ostașilor români care au luptat pentru țară au fost omagiate luni, 29 aprilie, la Monumentul Eroilor din Cimitirul „Eternitatea” din Roman, printr-un ceremonial militar și religios de depunere de coroane de flori. Ziua Veteranilor de Război a fost marcată de autoritățile locale, militari și supraviețuitori de pe câmpurile de luptă prin discursuri emoționante.

veterani 30042„Acești eroi care au luptat cu pușca în mână, au răbdat de foame și de frig pentru apărarea țării și a credinței străbune ortodoxe, pentru întregirea neamului, sunt cinstiți pentru faptele lor de vitejie. Cei mai mulți au rămas acolo unde au luptat. Celor care am mai rămas în viață, puțini la număr, încercăm să le cinstim sacrificiul, iar celor care s-au jertfit-memoria”, a declarat Neculai Boșteog, președintele Asociației Veteranilor de Război din Roman.

Prezent la eveniment, primarul municipiului Roman a subliniat sacrificiul ostașilor români pentru ca generațiile actuale să trăiască într-o țară liberă, suverană și independentă. „În acest an, parcă providențial, Ziua Veteranilor de Război s-a nimerit să cadă în aceeași zi cu debutul Săptămânii Patimilor, într-o comemorare a patimilor pe care veteranii de război le-au trăit de-a lungul perioadelor de conflict în care și-au sacrificat familii, activități, proprietăți, sănătatea și, chiar, viața. Le mulțumim și, în același timp, îi cinstim pe cei care nu mai sunt printre noi, cei care se află în glia în care au luptat. Aceste fapte sunt înscrise adânc atât în manuale, cât și în literatură, dar eu m-aș bucura să rămână înscrise în inimile și în sufletele noastre. Ziua Veteranilor de Război este și trebuie să rămână atâta timp cât mai există cuvântul «veteran de război» în dicționarul român”, a declarat profesorul Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0