Ziua Mondială a Sănătății

În fiecare an, pe 7 aprilie, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Mondială a Sănătății.

 

 

Aceasta este o oportunitate pentru oameni de a se concentra pe o problemă majoră de sănătate la nivel global. În acest an, Ziua Mondială a Sănătății are ca temă „Sănătate și îmbătrînirea”. Această celebrare coincide și cu marcarea anului 2012 ca Anul european al îmbătrînirii active și al solidarității între generații, sub auspiciile Comisiei Europene.

De-a lungul ultimelor decenii, analiza datelor a indicat o accelerare a îmbătrînirii populației, ridicînd, astfel, semnale de alarmă privind consecințele acestui proces. Speranța de viață este în creștere, ratele de fertilitate sînt în scădere, iar generațiile crescute în perioadele de maximă fertilitate sînt pe cale de a ieși din activitate, urmînd să mărească, în viitorul apropiat, numărul pensionarilor.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Obiectivul principal al campaniei de informare-educare prilejuite de această zi este conștientizarea opiniei publice și grupurilor țintă privind problematica îmbătrînirii sănătoase. Pentru a marca acest eveniment la nivelul întregului județ, Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății din cadrul Direcției de Sănătate Publică va organiza mai multe activități. Astfel, joi 5 aprilie, la ora 12, la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Roman va avea loc un seminar, iar sîmbătă, 7 aprilie, va avea loc prezentarea contextului celebrării acestei zile, în cadrul Zilelor Medicale Nemțene, ce se desfășoară la Roman.


COMENTARII

WORDPRESS: 0