Prima paginăReligie

Ziua Internațională a Femeii, serbată la Centrul eparhial Roman

Ziua Internațională a Femeii, serbată la Centrul eparhial Roman

Dimensiune text

 

 

Joi, 8 martie, cu ocazia serbării Zilei Internaționale a Femeii, angajatele Centrului eparhial de la Roman au fost felicitate și binecuvântate de IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Și anul acesta, angajatele Centrului eparhial de la Roman au primit binecuvântarea IPS Ioachim, cu ocazia serbării Zilei Internaționale a Femeii. În acest context, a fost săvârșită o slujbă de Te Deum pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra ostenitoarelor care își desfășoară activitatea în diversele sectoare ale administrației eparhiale, apoi arhiepiscopul le-a oferit în semn de recunoștință și prețuire flori și cadouri, felicitându-le și adresându-le un cuvânt de preţuire şi binecuvântare pentru prezenţa şi lucrarea benefică în familie, Biserică şi societate, precizează reprezentanții Arhiuepiscopiei Romanului și Bacăului.

„Am ținut să ne întâlnim astăzi, în această zi închinată mamelor, pentru a mulțumi lui Dumnezeu pentru binefacerile pe care le revarsă asupra noastră, pentru faptul că El vă ajută întotdeauna ca să deveniți și mame duhovnicești. Mama creștină este prin excelență o mamă duhovnicească, de aceea și măicuțele, dar și doamnele care sunt angajate ale Centrului eparhial și sunt prezente atât în viața de familie, cât și în cea de mănăstire, fac parte dintr-o viață de familie duhovnicească, în care fiecare are rolul său bine determinat. Toți ne adăugăm la marea familie a Bisericii.  De aceea, Familia și Biserica nu sunt universuri antagoniste, ci sine qua non pentru viața înseși”, a afirmat IPS Ioachim.

Tot acum, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre Maica Domnului ca fiind modelul femeii și al mamei creștine: „Această zi, chiar dacă nu este de sorginte creștină, încercăm să o împodobim cu un veșmânt creștin, așa cum orice faptă încercăm să o facem în numele lui Hristos. De câte ori vorbim despre mamă, noi raportăm aceasta la Maica Domnului prin care Domnul Hristos a venit în lume. Hristos a pregătit-o pe Maica Sa ca să fie modelul mamei creștine și model de viețuire în Hristos”.

La final, Ierarhul a oferit angajatelor câte un buchet de flori și a binecuvântat lucrarea lor la Centrul eparhial, mulțumindu-le, totodată, pentru osteneală și jertfă.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0