Ziua Independenței, Victoriei și Europei, sărbătorită la Roman

HomeActualitate

Ziua Independenței, Victoriei și Europei, sărbătorită la Roman

 

ziua victoriei 9mai 01Sute de romașcani, printre care și autorități locale și județene – primarul Laurențiu Leoreanu și vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Dan Manoliu, precum și zeci de elevi, au participat luni, 9 mai, în Cimitirul Eternitatea din Roman – la Monumentul Eroilor – la ceremonialul militar–religios dedicat zilei de 9 Mai, zi cu triplă semnificație istorică: proclamarea Independenței de Stat a României la 9 mai 1877, împlinirea a 71 de ani de la Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al doilea război mondial și Ziua Uniunii Europene.

La propunerea colonelului Virgil Constantin Ciugudean, locțiitorul comandantului Garnizoanei Roman, s-a ținut un moment de reculegere în memoria celor doi soldați români – plutonierul Iulian Dumitrescu și sergentul Adrian Vizireanu – care și-au pierdut viața în urma unui incident petrecut sâmbătă, 7 mai, în apropierea localității Kandahar, în timpul unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani. După susținerea alocuțiunilor oficialităților prezente la ceremonie, cei prezenți au depus coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor. La finalul manifestării, în aplauzele celor prezenți, a avut loc defilarea Gărzii de Onoare.

Ziua de 9 mai a marcată şi la Piatra Neamţ, acolo unde, în Cimitirul Eternitatea, oficialităţi judeţene au depus coroane de flori, au elogiat eroii neamului și au vorbit despre tripla însemnătate a sărbătorii.

ziua victoriei 9mai 02

ziua victoriei 9mai 03

ziua victoriei 9mai 01

ziua victoriei 9mai 04

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0