Ziua Drapelului Național, marcată la Piatra Neamț

HomeSocial

Ziua Drapelului Național, marcată la Piatra Neamț

 

Subprefectul județului Neamț, Iulian Jugan, a participat, luni, 26 iunie, alături de autoritățile locale și județene, la ceremonialul religios și militar dedicat Zilei Drapelului Național.

Cu această ocazie, subprefectul Iulian Jugan a dat citire mesajului ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan: „Sărbătorirea Zilei Drapelului Național ne face să ne întoarcem, măcar pentru o clipă, sufletul și mintea de la tumultul cotidian al preocupărilor noastre, către teme și subiecte de esență pentru ceea ce înseamnă România, cum ar fi importanța simbolurilor și a tradițiilor naționale. Iar Drapelul României este un simbol național, primul, așa cum este enumerat de articolul 12 din Constituție.

Sunt convinsă că fiecare dintre noi se simte mândru când Tricolorul României stă cu demnitate alături de drapelele celorlalte state importante ale lumii sau atunci când îl vedem înălțându-se pe cel mai înalt catarg. Astăzi, avem ocazia să sărbătorim și să cinstim Drapelul Național, indiferent de reușita cuiva, performanța sau rezultatul vreunei competiții. Așa că, dragi români, vă îndemn să vă bucurați de această zi, să arborați Drapelul Național acasă, la muncă și oriunde acest lucru este posibil și veți vedea că emoția pe care o vom simți este aceeași. Pentru colegii mei din Ministerul Afacerilor Interne – militari, polițiști, cei care au depus jurământul de credință față de România, Tricolorul este chiar mai mult decât un simbol național. El reprezintă forța și autoritatea sub care ei slujesc cu devotament și respect poporul român. Îmi doresc ca, prin deciziile pe care le luăm și prin acțiunile noastre de zi cu zi, să putem transmite generațiilor care ne urmează dragostea față de valorile naționale, pentru că asta înseamnă unitate, forță și un viitor mai sigur pentru România. La mulți ani, Tricolor! La mulți ani, România!”

Întreg ceremonialul dedicat Zilei Drapelului Național începe cu o seară înainte, atunci când, după asfințitul soarelui, Drapelul arborat în Piața Tricolorului este coborât pentru a fi înlocuit cu unul nou. Acesta din urmă este sfințit și lăsat în altarul Capelei din incinta Garnizoanei Piatra Neamț toată noaptea dinaintea Zilei Drapelului Național. Apoi, noul Tricolor este arborat în cadrul ceremonialului iar manifestările se încheie cu o scurtă defilare, informează un comunicat al Prefecturii Neamț.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0