Prima paginăEconomie

Ziua de 30 aprilie, zi liberă pentru salariaţii din sectorul public. Minivacanță de 6 zile, de Paști

Ziua de 30 aprilie, zi liberă pentru salariaţii din sectorul public. Minivacanță de 6 zile, de Paști

Dimensiune text

 

 

Guvernul a stabilit ca data de marți, 30 aprilie 2019, să fie zi liberă pentru salariații din sectorul bugetar, potrivit unei hotărâri aprobate în ședința de vineri, 29 martie, având în vedere că miercuri, 1 Mai, este zi liberă nelucrătoare conform Codului Muncii, precizează un comunicat al Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

„Măsura este adoptată și pentru recuperarea capacității de muncă a angajaților, dar și pentru stimularea turismului. Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă. Pentru recuperarea zilei de 30 aprilie, instituţiile publice îşi vor prelungi timpul de lucru până la data de 31 mai, potrivit planificărilor stabilite”, arată comunicatul Ministerului.

Ziua de 30 aprilie face legătură între primele două zile de Paști – duminică, 28 aprilie, și luni, 29 aprilie –, și Ziua Muncii, ziua de 1 Mai. Astfel, pentru salariații din sectorul public, sărbătoarea Paștelui Ortodox aduce o minivacanță de șase zile, începând de vineri, 26 aprilie, Vinerea Mare – care este liberă pentru bugetari de anul trecut – până miercuri, 1 Mai, inclusiv.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0