HomeNeamt

Ziua Armatei, sărbătorită la Roman și la Piatra Neamț

Joi, 25 octombrie, s-au împlinit 68 de ani cînd trupele Armatei Române au desfășurat lupte grele și mari bătălii pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupația hortistă. Reprezentanți ai administrației locale, preoți, veterani de război și rude ale acestora,  oameni politici, precum și elevi ai școlilor din municipiu s-au aflat, joi dimineață, la Monumentul Eroilor din cimitirul „Eternitatea”, pentru a-i evoca pe eroii neamului românesc.

 

 

Cu această ocazie, la Monumentul Eroilor s-au desfășurat un ceremonial militar, o slujbă religioasă și o depunere de coroane de flori.

Un astfel de ceremonial s-a desfășurat și la Cimitirul Eroilor din Piatra Neamț, unde prefectul județului, Ilie Dumitru Haralambie Mitea, precum și subprefectul Daniela Soroceanu au adus omagiul lor armatei române.
Activitățile de omagiere au debutat cu salutarea Drapelului de Luptă al unității militare de către prefectul județului și a continuat cu ceremonialul religios de cinstire a eroilor neamului, alocuțiunea prefectului și depunerea coroanelor și jerbelor de flori.
Nici un român nu poate uita că bravura și sacrificiile armatei române ne-au adus independența, au făcut posibilă Marea Unire și ne-au adus libertatea„, a susținut prefectul.
La sărbătoarea Armatei au fost prezente și alte oficialități ale județului: reprezentanții Consiliului Județean, ai instituțiilor publice deconcentrate, ai Asociației Veteranilor de Război și Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, ai Asociației Revoluționarilor și ai partidelor politice.

Comentarii

WORDPRESS: 0