Zeci de șoferi au rămas fără permis săptămâna trecută

Zeci de șoferi au rămas fără permis săptămâna trecută

Dimensiune text

 

Peste 400 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiști, în cadrul unei acțiuni organizate pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

În perioada 13 – 17 noiembrie,  polițiștii Serviciului Rutier Neamț, în colaborare cu cei ai Serviciului de Ordine Publică, au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. Astfel, în cele cinci zile de controale, polițiștii au aplicat 452 de sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002 R.

În cadrul acțiunii, au fost reținute aproape 70 de permise de conducere, dintre care 35 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise, zece pentru alcool, 11 pentru depășire neregulamentară și 23 pentru alte abateri. Pe parcursul activității, polițiștii au constatat opt infracțiuni la regimul rutier, dintre care două pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, una pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și cinci pentru infracțiuni de altă natură.

„Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente, respectiv excesul de viteză și consumul de alcool în rândul conducătorilor auto”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0